"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Palma. 05/09/2006

El PSM denuncia el continu abocament d’aigües residuals sense depurar a Ciutat Jardí

El portaveu del PSM a Cort, Tomeu Carrió, recorda que aquests abocaments són un atemptat a la salut pública, un delicte ecològic (pèrdua de biodiversitat, atac a la Posidònia, etc.) i un clar frau a les arques públiques, ja que es cobra per una depuració que no es realitza.Després de més d’una dècada d’emissions d’aigües residuals sense depurar, el PSM s’ha fet novament ressò de les denúncies dels veïnats de la zona, que segueixen observant com la ploma del vessament no es mou de davant Ciutat Jardí.

Segons el portaveu del PSM a Cort, Tomeu Carrió, l’afer ha estat denunciat en múltiples ocasions. Fins i tot, davant la negativa de l’Ajuntament a fer quelcom per a solucionar el problema, es va denunciar la situació a la Comissió Europea de Medi Ambient. És més: estudis fets fa uns anys sobre les aigües, demostraven que el grau de contaminació d’aquestes excedia, i de molt, el que permet la normativa europea, estatal i autonòmica.

Així doncs, Carrió recorda que aquests abocaments són un atemptat a la salut pública, un delicte ecològic (pèrdua de biodiversitat, atac a la Posidònia, etc.) i un clar frau a les arques públiques, ja que es cobra per una depuració que no es realitza. A més, com que la zona és una àrea de pesca de marisc oficialment reconeguda, la irresponsabilitat de Cort i EMAYA afecta l’explotació pesquera. I evidentment, s’ha d’afegir la mala imatge turística que tot això provoca.

Des del Grup Municipal del PSM doncs, es denuncia que malgrat la nova Depuradora de la Badia de Palma (EDAR 1) s’hagi posat en funcionament, l’únic que han fet l’Ajuntament de Palma i EMAYA és intentar silenciar el problema aturant les emissions durant vint dies del mes de juliol. Això va ser resultat del reportatge de Thalassa emès per C33 i d’abast internacional -es projectà també a França-, on s’analitzava quines són les causes de la contaminació del mar, i s’hi posava com a exemple escandalós l’emissari de Ciutat Jardí.

Per tant, l’aturada de vint dies no és ni de bon tros la solució que necessiten els veïnats, turistes, l’ecosistema i tota la ciutadania, ja que aquesta passa per l’aturada definitiva dels abocaments residuals.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: