"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/09/2006

El PSM dóna suport a la campanya de les banderes però reivindica el 31 de Desembre com a Diada de Mallorca

Gabriel Barceló vol deixar clar que, des del PSM, "sortirem al pas dels absurds atacs que, des de certs sectors de la dreta, s’estan fent contínuament contra qualsevol referent identitari dels mallorquins. No ho permetrem.”El secretari general del PSM, Gabriel Barceló, i el portaveu d’aquesta formació al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, han comparegut aquest matí en roda de premsa per mostrar el suport de la formació nacionalista a la campanya del Consell de Mallorca per promocionar la bandera de Mallorca.

Gabriel Barceló ha manifestat que “sense voler entrar massa en consideracions històriques i vexil·lològiques, és cert que la bandera de Mallorca, amb les quatre barres i el castell sobre fons morat, ha estat acceptada com a símbol de mallorquinitat. Això no obstant, no permetrem que ningú utilitzi aquest element com a excusa per promoure el secessionisme lingüístic, cultural i nacional amb la resta de Països Catalans. Així mateix, també volem deixar clar que, des del PSM, sortirem al pas dels absurds atacs que, des de certs sectors de la dreta, s’estan fent contínuament contra qualsevol referent identitari dels mallorquins. No ho permetrem.”

Per la seva banda, Antoni Alorda lamenta que “el desplegament que ha fet el Consell de Mallorca hagi estat amb motiu de la diada del 12 de setembre, una diada postissa”. El portaveu nacionalista afirma que “la Diada Nacional de Mallorca és el 31 de Desembre. Ho és tant per significació històrica com per tradició i voluntat popular”. En aquest sentit, Alorda explica que “el 31 de desembre del 1229, amb la conquesta de Madina Mayurqa per part de les tropes del rei en Jaume, marca el naixement de les Illes Balears amb la seva personalitat actual, mitjançant la seva incorporació a la tradició europea i catalana, amb un estat propi en forma de regne que prengué nom de la seva capital: Mallorca”. “A més”, continua el portaveu del PSM, “la Festa de l’Estendard és la festa nacional més antiga d’Europa i es celebrava a tot Mallorca fins l’any 1714, any de la rendició de Mallorca a la Guerra de Successió. El 23 de gener d’enguany, el Consell de Mallorca decidí per unanimitat iniciar els tràmits per declarar la Festa de l’Estendard Bé d’Interès General”.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: