"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/09/2006

El PSM ret homenatge a Sebastià Serra, Biel “Majoral” i Rafel Oliver amb motiu dels 30 anys de la formació nacionalista

En la celebració dels seus 30 anys d’existència, el PSM vol fer també un reconeixement a les agrupacions més antigues del partit nacionalistaEl PSM durà a terme el proper divendres 6 d’octubre un sopar al restaurant s’Alqueria (Santa Margalida) per celebrar els trenta anys del naixement de la formació nacionalista. L’Executiva del PSM ha volgut aprofitar aquesta commemoració per retre homenatge a Sebastià Serra i Busquets, Gabriel Oliver “Majoral” i Rafel Oliver per la seva destacada contribució a la història del PSM i del nacionalisme progressista.

Sebastià Serra i Busquets fou, l’any 1976, membre fundador del PSI (Partit Socialista de les Illes) i participà activament en les tasques de conversió del PSI en PSM. Ha estat candidat i portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears i a l’Ajuntament de Palma. Orgànicament ha ocupat diversos càrrecs dins la formació nacionalista, entre ells, el de secretari general i el de president del Consell de Direcció Política.

Per la seva banda, Gabriel Oliver “Majoral” s’incorporà al PSI l’any 1977. L’abril del 1979 fou elegit conseller a les eleccions preautonòmiques i esdevingué el primer conseller en la història del PSM. El desembre del mateix any entrà a formar part de l’executiva del PSM. Com a conseller, Gabriel Oliver “Majoral” destacà especialment per la seva defensa del territori i de la llengua catalana.

Els nacionalistes també retran homenatge a Rafel Oliver, qui fou membre de les primeres executives del PSM i el primer alliberat d’aquesta formació. Rafel Oliver també fou director de la revista Mallorca Socialista, entre el 1979 i el 1983. Mallorca Socialista ha estat, des dels seus inicis el març del 1978, la publicació més important del nacionalisme polític a Mallorca.

En la celebració dels seus 30 anys d’existència, el PSM vol fer també un reconeixement a les agrupacions més antigues del partit nacionalista, entre les quals es troben Palma, Santa Maria, Inca, Montuïri, Algaida, Campanet, Manacor, Capdepera, Alcúdia, Sa Pobla, Artà, Porreres, Sóller, Pollença, Campos i Andratx. Així mateix, i com és tradicional en aquests sopars d’aniversari del PSM, també tendran un reconeixement aquells militants que enguany compleixen els seus vint anys de militància. Entre aquests es troben la presidenta del PSM i diputada al Parlament, Joana Lluïsa Mascaró, la vicesecretària del partit, Nanda Ramon, els regidors Antoni Rodríguez (Inca) i Sebastià Rexach (Petra), així com l’exsecretari d’organització Joan Antoni Salas, entre d’altres.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: