"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 01/10/2008

El BLOC considera que les inversions estatals dels Pressuposts 2009 encara s贸n insatisfact貌ries

Biel Barcel贸: "茅s inacceptable que Balears torni a aportar 224 milions al Fons de Sufici猫ncia"El BLOC valora positivament l'augment de les inversions estatals a les Illes Balears reflectit en el projecte Pressuposts Generals de l'Estat per a 2009, que arriben als 421 milions d'euros (un 40% m茅s que el 2008). El BLOC no q眉estiona que amb aquest increment l'Estat acompleix les previsions del nou Estatut d'Autonomia, la qual cosa demostra, com ja havien posat de manifest la legislatura passada els partits que integren el BLOC, els limitats efectes de les previsions estatut脿ries, que no s贸n cap panacea.

Tanmateix, el portaveu parlamentari del BLOC i secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, en declaracions als mitjans de comunicaci贸, ha valorat negativament el fet que Balears continu茂 estant a la coa del r脿nquing de Comunitats Aut貌nomes pel que fa a les inversions estatals per c脿pita, i ha considerat "inacceptable i insultant el fet que les Illes Balears hagin de continuar fent una aportaci贸 de 224 milions al Fons de Sufici猫ncia, tenint en compte l鈥檈scandal贸s d猫ficit de la seva balan莽a fiscal amb l鈥橢stat".

Barcel贸 ha afirmat que "encara som molt lluny de poder acceptar aquests Pressuposts com a satisfactoris, i, en aquest sentit des del BLOC discrepam de la qualificaci贸 que en va fer ahir el conseller d'Economia Carles Manera. Hem de dir que Manera no va expressar l'opini贸 del Govern, sin贸 la seva opini贸 personal o, en tot cas, l'opini贸 del PSIB-PSOE. Per al BLOC i pel que fa a les inversions estatals a Balears, el projecte de Pressuposts presentat pel ministre d'Economia, Pedro Solbes, 茅s encara insatisfactori".

El portaveu parlamentari de la coalici贸 tamb茅 ha reclamat les inversions que l'Estat deu a les Illes Balears, com ara els 333 milions dels convenis de carreteres pendents.

En qualsevol cas, el BLOC considera que all貌 fonamental 茅s que el nou model de finan莽ament auton貌mic, del qual no hi ha noves not铆cies, sigui just i transparent, i acabi amb la discriminaci贸 i el maltractament hist貌rics que han patit les Illes Balears.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: