"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/10/2008

El BLOC repta Ramon Socias a comparèixer al Parlament per debatre sobre el model de finançament i les inversions estatals a Balears

Antoni Alorda (PSM-EN): “el dia que Socias reconegui el tracte discriminatori dels governs socialistes, no me’n sabré avenir”El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha reptat el delegat del Govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias, a comparèixer al Parlament per debatre sobre el model de finançament. El diputat del PSM-EN, Antoni Alorda, ha qualificat de “servils i lamentables” les declaracions de Socias en què criticava la formació d’esquerra nacional ecologista per haver considerat insatisfactòries les inversions estatals a Balears incloses al projecte de Pressuposts Generals de l’Estat per al 2009. “De totes maneres, d’un Delegat del Govern del PSOE tampoc n’esperàvem altra cosa”.

Alorda ha afirmat: “tots els estudiosos, la societat civil i política, fins i tot Pedro Solbes i el mateix Rodríguez Zapatero, han reconegut el maltractament i el dèficit històric de finançament i d’inversions a les Illes Balears. També Francesc Antich o Francina Armengol han demanat una millora del finançament, també els troba uns gemegaires?” –li demana Alorda a Socias. “Potser l’únic que segueix defensant els nivells de despesa a les Illes Balears dels 5 anys de Zapatero (i de passada tot els anys de González) és Ramon Socias” –afegeix el diputat nacionalista.

El BLOC lamenta que el màxim representant del Govern de l’Estat a les Illes Balears no es limiti a defensar de manera sucursalista uns Pressuposts Generals de l’Estat que, malgrat els avanços, tornen a deixar el nostre país a la coa en inversions per càpita, sinó que intenti ridiculitzar amb sornegueria aquells qui des de fa anys denuncien l’escandalós dèficit fiscal de Balears que perjudica el benestar, la competitivitat i el futur dels ciutadans d’aquest país. “O és que troba el Delegat de Govern que l’administració de justícia està ben dotada?”

En aquest sentit, Alorda contesta al retret de Socias sobre el “caràcter economicista” de les reivindicacions nacionalistes: “El Delegat de Govern no ha entès res, la nostra és una defensa del benestar dels ciutadans, en base a un sistema just de finançament, que permeti que la riquesa que es genera aquí es dediqui a atendre les necessitats socials, a l’educació, la sanitat, el transport, el treball, etc, sense obstar a una solidaritat raonable, però no a un espoli. Aquesta demanda de serveis als ciutadans té un caràcter in equívocament “progressista”, o Ramon Socias defensa que ja tenim els estàndars de qualitat consonants amb la riquesa que ha generat l’esforç i el treball dels ciutadans de les Illes Balears? I el PSOE-PSIB què en pensa?”

Alorda diu que des del BLOC estaran encantats de debatre amb Ramon Socias si compareix al Parlament per defensar el finançament i les inversions estatals a les Illes Balears durant el seu mandant amb governs socialistes.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: