"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/10/2008

Cardona ha de dimitir

Biel Barceló: “és normal que Estaràs no posi la mà al foc per ningú dels seus. Jo sí em fiï de tots els càrrecs del PSM i del BLOC”El BLOC ha exigit la dimissió de l'ex conseller de Comerç, Indústria i Energia durant la passada legislatura, Josep Joan Cardona, com a diputat del Parlament "pel bé del seu partit i per la dignitat política" ja que “es troba en una situació insostenible". Així mateix, la coalició d’esquerra nacional ecologista considera que la presidenta del PP balear i ex vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, ha de "donar explicacions" per la presumpta trama de corrupció gestada des del Consorci de Desenvolupament Econòmic de Balears (CDEIB).

En roda de premsa, els portaveus del BLOC, Biel Barceló i Miquel Àngel Llauger, han manifestat que Cardona hauria d'adoptar aquesta determinació tant si desconeixia el cas de presumpta corrupció com si ho consentia. En qualsevol cas, Barceló ha recordat que l'ex conseller "no es pot excusar" en el desconeixement dels fets ja que l’actual senador del BLOC, Pere Sampol, va fer diverses preguntes parlamentàries sobre aquest tema la legislatura passada. Barceló ha criticat que, tant llavors com ara, Cardona s'hagi limitat a respondre amb evasives i "a tirar pilotes fora" respecte a la seva actuació al capdavant de la Conselleria.

El portaveu del BLOC ha sostingut que és "imprescindible" l'assumpció de responsabilitats "al més alt nivell", en al•lusió a Rosa Estaràs, i ha indicat que "podríem anar més amunt" en referència al llavors president del Govern Jaume Matas. Respecte a les declaracions d’Estaràs davant aquestes circumstàncies, el portaveu de la formació d’esquerra nacional ecologista ha assenyalat que "no li estranya" que la presidenta del PP hagi manifestat que "no posaria la mà al foc per ningú" després que "s'hagi destapat tres casos d' corrupció en els quals figuren implicats membres del seu partit: CDEIB, BITEL i Turisme Jove". "És normal que no se’n pugui refiar de ningú. Jo sí que em fiï de tots els càrrecs que té el PSM i el BLOC", ha assegurat.

D’altra banda, Barceló ha aplaudit la decisió del Govern de personar-se com a acusació en el cas Scala per "recuperar els doblers perduts" i ha qualificat d’"obscè" el fet que en moments de crisi econòmica com l'actual un ens dedicat al desenvolupament econòmic tingui aquestes pèrdues "per gestió corrupta".

Per la seva banda, Llauger ha criticat que, davant els darrers casos de presumpta corrupció apareguts en el si del seu partit, el PP reaccioni "teatralitzat" i "expulsant els militants a mesura que troben caixes de Colacao".

Per tot això, ha exigit als populars que assumeixin responsabilitats d'una forma "més clara" i va recordar que la portaveu del partit, Catalina Soler, està imputada per falsedat en un document públic.

Finalment, els dirigents del BLOC han considerat que l'actual Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, dirigida per Francesca Vives (BLOC) ha actuat "correctament" i ha felicitat la tasca desenvolupada per l'Agència Tributària i la Fiscalia, malgrat que aquesta darrera necessita un increment de mitjans.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: