"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/10/2008

El PSM-EN encara el 19è Congrés amb l'objectiu d'enfortir-se per donar resposta als nous reptes

Biel Barcel√≥, Joana Llu√Įsa Mascar√≥ i Nanda Ramon presenten els continguts del Congr√©s dels nacionalistes, que se celebrar√† a Palma els propers 15 i 16 de novembreBiel Barcel√≥, Nanda Ramon i Joana Llu√Įsa Mascar√≥, secretari general, vicesecret√†ria general i presidenta del PSM-EN, respectivament, han presentat avui en roda de premsa els objectius i els continguts pol√≠tics del 19√® Congr√©s del PSM-EN, que se celebrar√† a l'Escola d'Hoteleria de la UIB (Palma) els propers 15 i 16 de novembre. Barcel√≥, qui es presentar√† a la reelecci√≥ com a secretari general, ha explicat que l'objectiu b√†sic √©s "enfortir el PSM-EN com a instrument pol√≠tic √ļtil, al servei de les persones i al servei d'un projecte de pa√≠s, per donar resposta als nous reptes de la societat actual".

En el Congrés es debatran dues ponències, que ja són a disposició de la militància. Biel Barceló és el ponent de la ponència política, que ha estat coordinada per Xavier Bacigalupe i duu per títol "PSM-EN, obert als canvis del segle XXI". El coordinador de la ponència d'organització ("Una organització per participar, participar per decidir") és Joan Antoni Salas.

La pon√®ncia pol√≠tica planteja una actualitzaci√≥ de l'ideari del PSM-EN: un nou projecte nacional, un nou projecte d'esquerra, un nou projecte econ√≤mic i ecol√≤gic. Pel que fa a la renovaci√≥ de la proposta pol√≠tica nacionalista, Biel Barcel√≥ ha explicat que la pon√®ncia fa √®mfasi en la defensa del "dret de decidir com a expressi√≥ de la voluntat pol√≠tica dels ciutadans d'aquest pa√≠s", tot posant com a exemples dues q√ľestions d'actualitat: la necessitat que les Illes Balears es puguin dotar d'un finan√ßament just i aconsegueixin la gesti√≥ dels aeroports. Tamb√© apunta la consideraci√≥ de la llengua catalana com a "instrument de cohesi√≥ i d'integraci√≥ social per a totes les persones, independentment del seu origen, en una societat cada vegada m√©s diversa".

La ponència política també proposa repensar l'esquerra en la societat actual. El secretari general nacionalista ha explicat que la nova esquerra que representa el PSM-EN "ha de liderar la recuperació de la confiança dels ciutadans en la política i en la democràcia, partint de la radicalitat democràtica per aplicar polítiques participatives, i amb un compromís inequívoc amb la transparència, amb l'honestedat i amb l'ètica política". Al mateix temps, Barceló ha reivindicat una esquerra que lideri la "cultura del pacte", i que promogui governs plurals progressistes.

En tercer lloc, la ponència planteja un nou projecte econòmic i ecològic que doni resposta a la situació actual: "la crisi econòmica que vivim ha de donar pas a un nou model de creixement, que sigui sostenible i respectuós amb el nostre territori", ha dit Biel Barceló.

D'altra banda, la pon√®ncia d'organitzaci√≥ es proposa "definir i executar una estrat√®gia organitzativa que garanteixi la implantaci√≥ territorial, el treball amb els sectors pr√≤xims i amb els nostres votants, aix√≠ com mantenir una feina institucional coherent i coordinada". En aquest sentit, Biel Barcel√≥ ha apuntat que "l'objectiu d'enfortir el PSM-EN √©s compatible amb la continu√Įtat del BLOC per Mallorca com a coalici√≥. Perqu√® el BLOC tengui bona salut, √©s important que els partits que l'integren siguin forts". El secretari general dels nacionalistes tamb√© ha detacat la import√†ncia d'enfortir la Federaci√≥ Entesa Nacionalista (formada pel PSM de Mallorca, el PSM de Menorca, l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa i Uni√≥ d'Independents d'Art√†) com a "projecte de l'esquerra nacionalista amb pres√®ncia a totes les Illes Balears".

Al seu torn, Nanda Ramon ha explicat que el lema del Congr√©s √©s "terra, pa√≠s i progr√©s", en refer√®ncia a les tres "potes" ideol√≤giques que defineixen l'ideari pol√≠tic del partit, i ha apuntat que la imatge del Congr√©s, que t√© el taronja com a color corporatiu, il‚ÄĘlustra "les pol√≠tiques de proximitat i la concreci√≥ de les solucions dels problemes dels ciutadans i de les ciutadanes" que caracteritzen l'acci√≥ pol√≠tica del PSM-EN.

Joana Llu√Įsa Mascar√≥, per la seva banda, ha criticat els darrers casos de corrupci√≥ que afecten el Partit Popular, i ha lamentat que els populars generalitzin les acusacions de corrupci√≥ a tots els partits: "no √©s cert que tots els pol√≠tics siguem iguals, malgrat que alguns estan interessats en fer-ho creure. La gent del PSM-EN sempre hem estat compromesos amb l'honestedat i amb l'√®tica pol√≠tica, i aix√≤ √©s una de les coses que ens ha distingit de la resta de partits d'aquest pa√≠s".

Les dues pon√®ncies, aix√≠ com el calendari precongressual i la proposta de reglament del 19√® Congr√©s del PSM-EN, estan des d'avui disponibles a la p√†gina web del partit.ĚEnllaÁos

Pàgina web del 19è Congrés del PSM-EN


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: