"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/10/2008

Biel Barceló: “la situació de Bartomeu Vicens com a diputat de la majoria de Govern és insostenible”

El secretari general del PSM-EN i portaveu del BLOC demana una reunió urgent de la comissió de seguiment del Pacte per analitzar la situació política derivada de les novetats judicials que impliquen el parlamentari d’UMEl secretari general del PSM-EN i portaveu del grup parlamentari del BLOC, Biel Barceló, ha afirmat avui que la situació de Bartomeu Vicens (UM) com a diputat de la majoria parlamentària que dóna suport a l’actual Govern és “insostenible” i “crítica”. Això després que ahir el jutge que instrueix el cas Son Oms, pel qual Vicens està acusat d’estafa, de blanqueig de capitals i de delicte contra l’Hisenda Pública, hagi demanat al Tribunal Superior de Justícia que decideixi si pren mesures cautelars de presó contra el diputat d’UM, tal i com demana la fiscalia anticorrupció. Cal recordar que Vicens, per la seva condició de diputat, està aforat i només pot ser empresonat per decisió de l’alt tribunal.

El dirigent dels nacionalistes ha afirmat que “la situació no pot continuar d’aquesta manera, i Unió Mallorquina ha de prendre una determinació” per substituir Vicens, qui ha assegurat que no pensa dimitir. En aquest sentit, Biel Barceló considera que la decisió presa per l’Executiva d’UM de rellevar el diputat com a portaveu parlamentari dels regionalistes i com a membre de la Comissió Insular d’Urbanisme del Consell és “una primera passa”, però que UM ha d’anar més enllà i exigir-li l’acta de diputat.

Barceló ha demanat una reunió “urgent” de la comissió de seguiment del Pacte de governabilitat per analitzar la situació. També ha anunciat que pròximament convocarà una reunió de l’Executiva del PSM-EN i una reunió de la comissió de coordinació del BLOC per Mallorca per tractar aquesta qüestió.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: