"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 29/10/2008

El Parlament insta el Govern d'Espanya a incloure els aeroports de les Illes Balears en la primera fase de cogesti贸 aeroportu脿ria

Aprova una PNL del BLOC-PSM-Verds que critica la ministra Magdalena 脕lvarez: "el criteri imposat per Foment 茅s clarament perjudicial per a les nostres Illes"La Comissi贸 d'Assumptes Institucionals del Parlament ha aprovat avui una Proposici贸 No de Llei presentada pel grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds segons la qual la cambra legislativa insta el Govern de l'Estat a "revisar l鈥檃cord del Consell de Ministres de dia 1 d鈥檃gost per tal que els aeroports de les Illes Balears entrin en la primera fase de cogesti贸 aeroportu脿ria". Aix铆 mateix, el text de la iniciativa planteja que "el Parlament insta el Govern de l鈥橢stat a consensuar amb el Govern de les Illes Balears un nou model de cogesti贸 que prioritzi les necessitats de servei p煤blic per sobre dels interessos d鈥檈mpreses privades, i alhora permeti tenir una estrat猫gia aeroportu脿ria pr貌pia i alineada amb el territori".

La PNL del BLOC i PSM-Verds, que ha estat defensada pel diputat menorqu铆 Eduard Riudavets (PSM-Verds) i que ha estat aprovada per unanimitat, critica la ministra de Foment, Magdalena 脕lvarez, per haver justificat l'acord del Consell de Ministres "basant-se en el nombre de passatgers i argumentant la complexitat de la seva gesti贸". El Parlament afirma que "el criteri imposat per Foment [de superaci贸 dels 30 milions de passatgers per tal d鈥檈ntrar en el sistema de cogesti贸 dels aeroports] 茅s clarament perjudicial per a les nostres Illes ja que suposa la seva exclusi贸 d鈥檜n nou model de gesti贸 dels aeroports. (...) Aix铆 doncs, la proposta de la ministra est脿 fet a mida per als aeroports de Madrid i Barcelona, quan en realitat l鈥檃eroport de Son San Joan, durant l鈥檈stiu, suporta, en proporci贸, molt m茅s tr脿nsit que els dos aeroports esmentats, i a m茅s, l鈥檈stacionalitat i la microesticionalitat s贸n m茅s acusades".

La iniciativa del grup d'esquerra nacional ecologista insisteix que "els nostres aeroports s贸n clau per a la mobilitat i per a l鈥檈conomia de les Illes, en major grau que a qualsevol altre indret de la pen铆nsula. Els aeroports s贸n una de les infrastructures m茅s importants per a la cohesi贸 social dels ciutadans i ciutadanes de les illes, tant entre ells com amb la resta de l鈥橢stat. Aix铆 mateix, el turisme 茅s el principal component del PIB de les Illes, i m茅s d鈥檜n 90% dels nostres visitants ho fan per via a猫ria. Donada la import脿ncia dels aeroports per la nostra economia i el nostre territori 茅s natural i m茅s que justa la demanda d鈥檜n model amb majoria p煤blica i amb capacitat de decisi贸 des de les administracions auton貌miques".
Documents

PNL del BLOC-PSM-Verds sobre cogesti贸 aeroportu脿ria (141 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: