"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 06/11/2008

El PSM-EN centra la campanya del 19è Congrés en la lluita contra la corrupció i presenta el contracte dels càrrecs públics com a garantia de transparència

Biel Barceló: "durant els 32 anys d'història del PSM-EN la nostra gent mai no ha posat la mà a la caixa: no tots els polítics som iguals"El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, acompanyat pels membres de l'Executiva dels nacionalistes i consellers del Govern Francesca Vives i Gabriel Vicens, ha presentat avui la campanya publicitària del 19è Congrés del partit, que se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de novembre. La campanya té l’eslògan: “Tots són iguals, t’ho creus? No a la corrupció” i consisteix bàsicament en l’exposició d’OPIS a tot el territori de Mallorca durant la propera setmana (els dies previs al Congrés), amb la imatge gràfica del Congrés, el logotip del PSM i l’eslògan. Barceló ha assenyalat que la campanya té un doble objectiu: "d’una banda, donar a conèixer el Congrés del PSM, i de l’altra reivindicar el PSM com un partit diferent als altres, que sempre s’ha caracteritzat per defensar els seus principis nacionalistes, progressistes i ecologistes des del més ferm compromís amb els valors de l’ètica política i l’honradesa. Durant els 32 anys d’història del PSM-EN, la nostra gent mai no ha posat la mà a la caixa".

El secretari general dels nacionalistes i candidat a la reelecció ha explicat que, en aquest Congrés, "el PSM-EN ha de repensar l’esquerra i el nacionalisme partint de la radicalitat democràtica, amb un compromís inequívoc amb la transparència, amb l'honradesa i amb l'ètica política". Biel Barceló ha apuntat que "aquest compromís es fa més necessari que mai especialment en el moment polític que vivim, en què proliferen els casos de corrupció política i en què el Parlament compta ja amb 5 diputats que, tot i que en graus diversos, estan imputats en diferents causes per delictes de corrupció. En aquests moments hi ha una crisi de confiança dels ciutadans en la Política, i hi ha una crisi de credibilitat del conjunt de la classe política. En el PSM-EN som ben conscients que calen gestos i compromisos clars, i hem d’assumir la responsabilitat d'aconseguir que la ciutadania d’aquest país recuperi la confiança en la Política i en la Democràcia. Perquè no tots els polítics són iguals".

Biel Barceló també ha presentat la proposta de contracte del càrrec públic del PSM-EN, que forma part de la ponència d'organització que haurà de ser debatuda i aprovada en el Congrés. Aquest contracte, de ser aprovat, haurà de ser signat per tots els càrrecs públics del partit, i regula les competències, els drets i els deures dels representants polítics del PSM a les institucions. "Representa el compromís dels càrrecs públics amb el projecte polític que representa el PSM-EN i amb el conjunt de la societat, i és una garantia de transparència i de servei públic", ha explicat Barceló.

El contracte estipula, entre altres qĂĽestions, l'obligaciĂł de declarar les fonts d’ingressos econòmics i patrimonials en ser elegits cĂ rrecs pĂşblics, d'informar de la gestiĂł desenvolupada als afiliats, a la ciutadania i moviments socials i als òrgans competents del partit o de mantenir el cĂ rrec a disposiciĂł del partit. En aquest sentit, Biel BarcelĂł ha assumit el compromĂ­s que, si Ă©s reelegit com a secretari general, actuarĂ  amb contundència si es donĂ s cap cas de presumpta corrupciĂł: "en cas que un cĂ rrec pĂşblic del PSM-EN fos inculpat per delictes de corrupciĂł, hauria de dimitir i el partit prendria mesures cautelars".ťEnllaços

Web del 19è Congrés del PSM-EN


Documents

Imatge de la campanya del 19è Congrés del PSM-EN (253 KB)
Contracte del cĂ rrec pĂşblic del PSM-EN (65 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: