"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 12/11/2008

El PSM-EN insta Francesc Antich a exigir als senadors del PSIB lleialtat al Govern

Els nacionalistes celebren que el Senat hagi aprovat la moci贸 de Pere Sampol sobre cogesti贸 aeroportu脿ria, per貌 consideren que el vot en contra dels socialistes suposa una desautoritzaci贸 del president del GovernEl PSM-EN celebra l鈥檃provaci贸 de la moci贸 presentada pel senador del BLOC-PSM Pere Sampol i pel senador independent Pere Torres, 鈥楥asetes鈥, aix铆 com pels dos senadors de Coalici贸 Can脿ria, relativa a la cogesti贸 aeroportu脿ria. Tot i aix貌, lamenta que hagi estat aprovada amb pr脿cticament l鈥櫭簄ic vot en contra dels senadors del PSOE (entre ells, el senador del PSIB, Xavier Ramis).

Els nacionalistes consideren que el vot dels senadors del PSIB suposen una falta de responsabilitat i una greu desautoritzaci贸 del president del Govern, Francesc Antich, aix铆 com del Govern en el seu conjunt i del Parlament de les Illes Balears. Cal recordar que el president Antich ha manifestat en reiterades ocasions el seu rebuig a l鈥檃cord del Consell de Ministres que exclou els aeroports de les Illes Balears de la primera fase del proc茅s de descentralitzaci贸 de la gesti贸 aeroportu脿ria, i ha expressat la voluntat del Govern que les institucions del nostre pa铆s participin en la gesti贸 dels nostres aeroports. D鈥檃ltra banda, el Parlament ha aprovat recentment, per unanimitat, una Proposici贸 No de Llei (presentada pel BLOC) que insta el Govern d鈥橢spanya a revisar la proposta de cogesti贸 aeroportu脿ria per tal d鈥檌ncloure-hi els aeroports de Balears.

Cal recordar que aquesta situaci贸 tamb茅 s鈥檋avia produ茂t en el cas de la sol鈥icitud de dip貌sit dels Bous de Costitx al Museu de Mallorca, que havia estat aprovada en v脿ries ocasions per unanimitat al Parlament, mentre que al Senat el PSOE hi ha votat en contra.

El PSM-EN considera que Francesc Antich, com a secretari general del PSIB, hauria d鈥檈xigir als senadors i diputats del PSIB m茅s responsabilitat i m茅s lleialtat al Govern de les Illes Balears i a les institucions democr脿tiques del nostre pa铆s. No 茅s acceptable que els representants del PSIB a les Corts espanyoles votin en contra dels seus propis plantejaments a les institucions de Balears, aix铆 com dels plantejaments del Govern de les Illes Balears i del seu president. Si Francesc Antich no pren mesures per corregir aquesta situaci贸, estar脿 avalant aquest doble discurs del PSIB, pel qual haur脿 de donar explicacions davant l鈥檕pini贸 p煤blica.Enlla鏾s

Not铆cia relacionada


Documents

Moci贸 del BLOC al Senat per la cogesti贸 aeroportu脿ria (154 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: