"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/11/2008

Biel Barcel贸 茅s reelegit secretari general del PSM-EN amb el 96% dels vots

La proclamaci贸 de la nova Comissi贸 Executiva tanca el 19猫 Congr茅s dels nacionalistesEls militants del PSM-EN han reelegit Biel Barcel贸 com a secretari general en el 19猫 Congr茅s de la formaci贸 nacionalista, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a l'Escola d'Hoteleria de la UIB. La candidatura de Barcel贸 ha rebut 157 vots d'un total de 164 (el 95,7%). A m茅s de la Secretaria General, el Congr茅s ha elegit els altres 17 membres de la Comissi贸 Executiva. Joana Llu茂sa Mascar贸 i Nanda Ramon seran vicesecret脿ries generals (Ramon, a m茅s, portaveu de Palma), i Xavier Bacigalupe ser脿 el nou secretari d鈥橭rganitzaci贸.

La nova Executiva comptar脿 amb un equip de Projectes i Comunicaci贸, que s鈥檈ncarregar脿 del disseny i execuci贸 dels projectes estrat猫gics de l鈥檃genda pol铆tica del PSM-EN. Un altre equip d鈥橧mplantaci贸 Territorial estar脿 format per cinc membres que oferiran suport a les agrupacions locals i formaran equips per incrementar la pres猫ncia del partit arreu de Mallorca i recuperar militants i agrupacions. Aix铆 mateix, tres joves procedents dels JEN (Rosa Barcel贸, Lucy Collyer i Antoni Noguera, el segon membre de l鈥橢xecutiva m茅s votat despr茅s de Barcel贸) entren en l鈥橢xecutiva.

En el discurs de cloenda, Biel Barcel贸 ha remarcat que l鈥檕bjectiu del partit 茅s el seu refor莽ament 鈥渃om a instrument pol铆tic 煤til, al servei de les persones i al servei d鈥檜n projecte de pa铆s鈥. En aquest sentit, ha destacat el treball de renovaci贸 ideol貌gica i organitzativa que s鈥檋a impulsat en el Congr茅s. Al mateix temps, ha assenyalat que el PSM-EN mant茅 el treball i l鈥檃cci贸 pol铆tica institucionals en el marc del BLOC per Mallorca, i 鈥渄eixa la porta oberta a donar continu茂tat a les coalicions amb els partits de l鈥櫭爉bit del nacionalisme progressista i ecologista, com ara el BLOC per Mallorca o Eivissa pel Canvi鈥. I ha apuntat que 鈥渆nfortir el PSM-EN no 茅s incompatible amb enfortir el BLOC鈥.

Biel Barcel贸 ha reivindicat el paper del PSM-EN com a 鈥渞eferent del nacionalisme a les Illes Balears鈥, i ha expressat la voluntat que 鈥渓a proposta pol铆tica nacionalista continu茂 sent 煤til per a la gent鈥, per la qual cosa aposta per 鈥渃onstruir una naci贸 en la qual els ciutadans de les Illes Balears tenguin plena capacitat de decisi贸 sobre aquelles q眉estions que els afecten. Per aix貌 defensam el nostre dret de decidir com a poble, per damunt de qualsevol imposici贸 o coacci贸 externa鈥. El reelegit secretari general del PSM-EN ha exemplificat la necessitat de comptar amb una plena capacitat de decisi贸 amb les reivindicacions d鈥檜n finan莽ament just i de la cogesti贸 aeroportu脿ria.

En aquest punt, Biel Barcel贸 ha criticat PP i PSOE: 鈥渜uan van a Madrid, voten en contra dels interessos de les Illes Balears, fins i tot arribant a ser deslleials als propis pactes aconseguits a les Illes, deslleials per tant al pa铆s. No 茅s el cas del PSM-EN, perqu猫, a difer猫ncia d鈥檃quests partits, nosaltres tenim les mans lliures鈥, ha dit.

D鈥檃ltra banda, el dirigent dels nacionalistes ha reivindicat el 鈥渃omprom铆s inequ铆voc鈥 del seu partit 鈥渁mb la transpar猫ncia, amb l鈥檋onradesa i amb l鈥櫭╰ica pol铆tica鈥. 鈥淟a gent del PSM-EN tenim les mans netes鈥.

En l鈥檃cte de cloenda del 19猫 Congr茅s del PSM-EN tamb茅 han intervingut el secretari general dels Joves d鈥橢squerra Nacionalista, Joan Ferr脿, aix铆 com les representants dels partits de la Federaci贸 Entesa Nacionalista: la secret脿ria general del PSM-EN de Menorca Tuni All猫s, i Elvira Piris, secret脿ria general de la Uni贸 d鈥橧ndependents d鈥橝rt脿 (Entesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa ha enviat un comunicat de suport). A m茅s, a l鈥檃cte han assistit en qualitat de convidats diferents dirigents d鈥檈ntitats sindicals, culturals i econ貌miques, aix铆 com representants d鈥橢U, Els Verds, Esquerra, Entesa, PP, PSIB, UM, BNV, ICV, CiU, PNB, BNG, EA i Nafarroa Bai.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: