"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 27/11/2008

El BLOC presenta 15 esmenes als PGE amb contingut econ貌mic i social

Entre altres, l'exempci贸 de Balears de l'aportaci贸 al Fons de Sufici猫ncia, 450 milions per al tramvia o l'increment de la dotaci贸 de jutjats i Fiscalia Anticorrupci贸El BLOC per Mallorca ha presentat 15 esmenes de contingut econ貌mic i social, a trav茅s del senador auton貌mic, Pere Sampol (PSM-EN), al Projecte de Pressuposts Generals de l'Estat de 2009. Algunes d'elles s贸n les seg眉ents:

 Exempci贸 de les Illes Balears de l'aportaci贸 al Fons de Sufici猫ncia. Implicaria que el Govern de les Illes Balears comptaria amb 235 milions d'euros m茅s per fer front a les necessitats pressupost脿ries pr貌pies de la Comunitat Aut貌noma.
 Previsi贸 d'un conveni plurianual entre l'Estat i les Illes Balears per a la construcci贸 del tramvia de la Badia de Palma, dotat amb 450 milions d'euros (45 milions l'any 2009), en compliment de la promesa del president del Govern espanyol, Rodr铆guez Zapatero.
 El rescat dels 331 milions d'euros pendents de l'anterior conveni de carreteres.
 Increment de la dotaci贸 econ貌mica i de personal dels jutjats de les Illes Balears i de la Fiscalia Anticorrupci贸 a les Illes Balears.
 Equiparaci贸 del plus d'insularitat per als funcionaris de les Illes Balears amb les Illes Can脿ries, i revisi贸 salarial per als treballadors del sector p煤blic segons l'IPC.
 Aplicaci贸 dels descomptes per transport als residents no comunitaris.
 Supressi贸 dels articles que estableixen increments de les taxes aeroportu脿ries d'entre un 2% i un 5%.

El portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barcel贸, ha destacat que aquestes esmenes compensarien en part el d猫ficit hist貌ric d'inversions que pateixen les Illes Balears per part de l'Estat, i que enguany, tot i que s'ha comen莽at a corregir, continua deixant el nostre pa铆s per davall de la mitjana estatal en inversions per habitant. Barcel贸 ha apuntat que el contingut d'algunes d'aquestes esmenes t茅 el suport de pronunciaments del Parlament de les Illes Balears (com ara l'exempci贸 d'aportaci贸 al Fons de Sufici猫ncia o els descomptes per a residents no comunitaris, que tamb茅 es va aprovar al Senat a inst脿ncia de Pere Sampol).
Documents

Esmenes del BLOC als PGE (de contingut econ貌mic i social) (140 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: