"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 27/11/2008

La Comissi贸 Mixta Congr茅s-Senat aprova la moci贸 del BLOC per al reconeixement dels costos de la insularitat

El vot ponderat de les dues cambres legislatives ha desempatat el resultat de la votaci贸, que ha estat de 16 vots a favor i 16 en contraLa Comissi贸 Mixta Congr茅s-Senat per a la Uni贸 Europea ha aprovat la moci贸 presentada pel senador del BLOC, Pere Sampol, per al reconeixement dels costos derivats de la insularitat. La moci贸 ha estat aprovada amb l鈥櫭簄ic vot en contra dels parlamentaris del PSOE. La moci贸 ha rebut 16 vots a favor i 16 en contra, per貌 en ponderar els vots corresponents a les dues cambres (procediment previst pel reglament per als casos d鈥檈mpat) el resultat ha estat de 309 vots a favor i 290 en contra.

La moci贸 insta l鈥橢stat espanyol a defensar davant la Uni贸 Europea una s猫rie de mesures concretes per tal que les institucions comunit脿ries reconeguin els costos derivats de la insularitat. Entre altres iniciatives, proposa la inclusi贸 de les Illes Mediterr脿nies com a zones transfrontereres o la creaci贸 d鈥檜na pol铆tica agr脿ria espec铆fica per a les illes europees.

Pere Sampol ha justificat que la insularitat provoca sobrecostos en diferents 脿mbits, com ara una hiperespecialitzaci贸 de l'estructura econ貌mica en els sectors primari o terciari, un transport de mercaderies (i acc茅s als mercats) m茅s cost贸s i m茅s lent, un baix nivell de formaci贸 professional, una limitaci贸 de recursos naturals i mediambientals i una major dificultat d鈥檃cc茅s als serveis p煤blics. A m茅s, ha denunciat el fet que 鈥渕entre aquestes conseq眉猫ncies de la insularitat les pateixen totes les illes europees, la Uni贸 Europea encara no ha articulat cap compensaci贸 ni mesura espec铆fica per a ajudar a combatre els costos derivats de la condici贸 insular, a excepci贸 de les regions ultraperif猫riques, com ara Can脿ries鈥.
Documents

Moci贸 del BLOC al Senat per al reconeixement dels costos de la insularitat (75 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: