"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/12/2008

El BLOC reclama al Govern espanyol inversions en matèria cultural per a Mallorca per valor de 30 milions d'euros

Pere Sampol, Joana Lluïsa Mascaró i Nanda Ramon presenten les esmenes als Pressuposts Generals de l’Estat per a inversions culturalsEl senador del BLOC-PSM, Pere Sampol, ha anunciat una bateria d'esmenes que presentarà als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2009 i que reclamen inversions en matèria cultural per l'illa de Mallorca que pugen en conjunt a 30 milions d' euros, a executar mitjançant la realització de diversos projectes de rehabilitació patrimonial.

Sampol, que ha traslladat les reivindicacions de la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró (PSM-EN), i de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Nanda Ramon (PSM-EN), va criticar que Balears sigui la comunitat autònoma que rep menys inversions de l'Estat en matèria cultural, per la qual cosa va considerar "indispensable" que el Govern incrementi els seus esforços per dotar les Illes de més inversions. Les esmenes presentades pel BLOC estan relacionades amb la llengua, la cultura i el patrimoni de Mallorca i contemplen diversos projectes de restauració i rehabilitació cultural a executar mitjançant "convenis amb el Consell i l'Ajuntament de Palma".

Joana Lluïsa Mascaró, per la seva banda, va explicar que el Govern espanyol ha de comprendre que les infraestructures culturals constitueixen un atractiu turístic i la seva conservació permet, a més, "crear llocs de treball en el sector de la construcció, sense que hagin de centrar en la creació de més carreteres ".

Al seu torn, Nanda Ramon, va explicar per la seva banda que avui dia les inversions en matèria cultural del pressupost municipal suposen "la meitat del que s'invertia fa 16 anys", i va afegir que la capital balear necessita un "impuls" en matèria cultural, si bé va incidir en que el "pèssim” finançament que rep Balears de l'Estat ho fa molt difícil.

En concret, el BLOC sol • licita inversions per a la rehabilitació del conjunt de Bell Puig, la restauració del Castell d'Alaró, la rehabilitació del Baluard del Príncep, la reforma del Casal Balaguer, la rehabilitació del Casal Gòtic Can Serra i de les Torres del Temple.

Així mateix, altres inversions anirien dirigides a l'elaboració de la Carta Subaquàtica de Mallorca, l'impuls de les excavacions en diversos jaciments arqueològics de Mallorca, a potenciar els festivals de música de Chopin, Pollença, Capdepera i Sòller. El BLOC proposa també inversions per al Teatre Principal de Palma, i entitats culturals de les Illes que promoguin la preservació, difusió i el coneixement de la llengua catalana. 
Documents

Esmenes del BLOC als PGE (per a inversions en matèria cultural) (72 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: