"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 02/12/2008

La Comissi贸 de Pressuposts del Senat incorpora quatre esmenes del BLOC-PSM per valor de 750.000 euros

El senador nacionalista Pere Sampol aconsegueix el comprom铆s del Ministeri de Cultura per assumir diferents inversions en mat猫ria de llengua, cultura i patrimoniLa Comissi贸 de Pressuposts del Senat ha aprovat quatre esmenes del senador del BLOC-PSM, Pere Sampol, per un valor total de 750.000 euros per al 2009, en mat猫ria d'inversions en llengua, cultura i patrimoni. Les esmenes han estat consensuades amb el grup socialista de la Cambra Alta, amb el vist-i-plau del Ministeri de Cultura.

En primer lloc, els Pressuposts Generals de l'Estat per al 2009 inclouran una partida finalista de 200.000 euros per comen莽ar la rehabilitaci贸 del Castell d'Alar贸. Les inversions s鈥檋auran de concretar a trav茅s d鈥檜n conveni entre el Ministeri i el Consell de Mallorca, que haur脿 de desenvolupar el Pla de Castells Roquers, tendr脿 com a objecte la rehabilitaci贸 de les ru茂nes d鈥檃quest castell de titularitat estatal (murades, torres de defensa, aljubs...) i inclour脿 la realitzaci贸 dels estudis corresponents, cates arqueol貌giques, etc. Per cert que ahir Sampol visitava les ru茂nes del castell i les obres en l'hostatgeria acompanyat pel portaveu del PSM-EN a Alar贸 i president de la Fundaci贸 Castell d'Alar贸, Mateu Marc煤s.

En segon lloc, s鈥檋a acceptat una esmena de Pere Sampol per destinar 200.000 euros per a subvencionar entitats a favor de la llengua i la cultura catalanes en l鈥櫭爉bit de les Illes Balears, com s贸n l鈥橭bra Cultural Balear, els Joves de Mallorca per la Llengua o l鈥橝ssociaci贸 Premsa Forana.

La Comissi贸 tamb茅 ha aprovat la inclusi贸 d鈥檜na esmena del BLOC per a destinar 200.000 euros per a la creaci贸 del Centre Fotogr脿fic Internacional Toni Catany, a Llucmajor. El fot貌graf ja ha arribat a un acord amb el Consell de Mallorca per a cedir la totalitat de la seva obra per al futur centre.

Aix铆 mateix, el Senat ha assumit l鈥檈smena de Sampol per invertir 150.000 euros per a la restauraci贸 del Casal Balaguer a trav茅s d鈥檜n conveni amb l鈥橝juntament de Palma.

Aquestes esmenes quedaran incorporades en els Pressuposts Generals de l鈥橢stat per al 2009 en la seva tramitaci贸 al Senat, i 煤nicament decaurien en cas que el proper dia 9 prosper脿s algun dels vetos interposats per diferents grups de la Cambra Alta al projecte de PGE.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: