"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/03/2009

Biel Barceló: “ens preocupa que UM no sigui capaç de desfer-se del seu passat”

El BLOC demana una reunió urgent del Pacte. Considera que Miquel Nadal haurà de dimitir o ser cessat si hi ha indicis de delicte darrere la imputació per Can Domenge, i adverteix que no acceptarà “compensacions” a canvi que UM retiri l’esmena de Son BacoEl portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barceló, ha afirmat que la imputació del conseller de Turisme, regidor de Palma i president d’UM, Miquel Nadal, que ha estat citat a declarar en el cas Can Domenge, per presumptes delictes de corrupció, és “nefasta” per al Govern i per al Pacte. Barceló ha afirmat que Nadal haurà de dimitir si, arran de la seva declaració, el jutge o la fiscalia adverteixen indicis de delictes.

Respecte a la situació política derivada de la presentació per part d’UM d’una esmena al Decret d’inversions turístiques per permetre la construcció del projecte de camp de golf de Son Baco, a Campos (que inclou 25 blocs d’apartaments a prop de la zona protegida d’Es Trenc), el portaveu del BLOC ha afirmat que la coalició considera que “si UM aprova aquesta esmena amb el PP, estarà incomplint greument el Pacte de Govern”. Així mateix, Barceló ha indicat que el BLOC “no acceptarà compensacions” a canvi que UM retiri aquesta esmena.

Biel Barceló ha afirmat que “en el BLOC ens preocupa que Unió Mallorquina no sigui capaç de desfer-se del seu passat” en referència als casos de corrupció que afecten dirigents d’UM que ostentaven responsabilitats executives al Consell durant la passada legislatura, i a la intenció d’impulsar projectes urbanístics depredadors del territori (com ara el camp de golf de Son Baco), que van en contra del model territorial de l’actual Pacte de Govern, basat en la sostenibilitat i en la contenció del creixement.

D’altra banda, la Comissió de Coordinació del BLOC per Mallorca, reunida de manera extraordinària aquest dimarts per analitzar la situació política derivada de la presentació de l’esmena de Son Baco i de la situació processal de diferents dirigents d’UM, ha pres els següents acords:

1. El BLOC traslladarà als seus socis de Govern (PSOE, UM, ExC) la necessitat de convocar amb urgència una reunió de la comissió de seguiment del Pacte de Govern. Aquesta reunió està motivada per:
a. Presentació, per part d’UM, d’una esmena al Decret d’inversions turístiques per fer possible la construcció del projecte de camp de golf amb oferta complementària a Son Baco (Campos). Des del BLOC es considera inadmissible aquesta esmena, que suposa un clar incompliment del Pacte (tant en el fons com en la forma).
b. Els partits del Pacte han de prendre mesures exemplificadores davant els casos de presumpta corrupció que afecten diferents membres del Pacte.

2. Respecte a l’esmena de Son Baco:
a. El BLOC demana a UM que la retiri, i insta aquest partit a actuar amb responsabilitat, i amb lleialtat al Pacte.
b. Si s’arriba a votar aquesta esmena, els diputats i diputades del BLOC en cap cas hi donaran suport.
c. El BLOC no accepta “compensacions” a canvi que UM retiri l’esmena de Son Baco. Qualsevol proposta que es faci en relació al municipi de Campos ha de comptar amb el suport de totes les forces del Pacte, i s’ha de produir dins dels paràmetres i de les línies programàtiques del Pacte de Govern.

3. El BLOC considera que Unió Mallorquina ha mesclat perillosament la tensió política al si del Pacte derivada de l’esmena de Son Baco amb les actuacions judicials que han conduït a la imputació del president d’UM i conseller de Turisme, Miquel Nadal, en el cas Can Domenge, i a la investigació sobre l’actuació del Departament de Carreteres del Consell de Mallorca (el titular del qual és Antoni Pascual, vicepresident del Consell i membre de l’Executiva d’UM), per presumptes delictes de corrupció.

4. El BLOC considera que la justícia ha d’arribar fins al final i ha d’esclarir totes les responsabitats que es derivin dels presumptes casos de corrupció que afecten els diferents càrrecs executius d’UM. Si les instàncies judicials hi adverteixen indicis de delicte, el BLOC considerarà que els implicats hauran de dimitir o, en cas contrari, hauran de ser cessats.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: