"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 26/03/2009

Biel Vicens presenta en societat el Tram Badia

Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, que dirigeix Biel Vicens i l’Ajuntament de Palma presentaren el projecte bàsic del futur primer tram del tramvia de la Badia de Palma, que unirà el centre de Palma amb l’Aeroport.El projecte global d’aquesta primera fase del sistema tramviari es divideix en tres trams, la primera és la que unirà el centre del Palma amb l’Aeroport (que fou la es presentà), el tancament d’anell d’avingudes i la prolongació del tramvia de l’aeroport amb l’Arenal.
Una segona fase serà l’arribada fins a Santa Ponça.

Aquest primer tram té un pressupost de 207 milions d’euros, dels 380 que pot arribar a costar el projecte global. Està previst que les obres comencin abans del 2011 i tenguin una duració d’entre 23 a 29 mesos.

El trajecte tindrà una longitud de 10,8 quilòmetres amb via doble i disposarà de 21 parades (5 a les avingudes). Així el tramvia, en aquesta primera fase, partirà de Via Alemanya (davant els jutjats), passant per la plaça Espanya fins arribar a la mar, després seguirà pel Portitxol, Es Molinar, Coll d'en Rabassa y Can Pastilla, fins arribar a l’aeroport.

Està previst que compti entre 12 i 14 milions d’usuaris. Així mateix, Gabriel Vicens va advertit que des del Govern Balear s’exigiran inversions importants a l’Estat per tal que aquesta infraestructura sia finançada des de Madrid i aconseguir d’aquesta manera el màxim possible per fer front als 380 milions d’euros de cost global del projecte.

El recorregut del tramvia serà de 26 a 28 minuts,encara que hi haurà un servei tramvia exprés, directament amb l’aeroport amb dues o tres aturades, que baixarà el temps a 22 o 24 minuts. La velocitat màxima serà de 50 quilòmetres hora i tindrà una capacitat de 200 persones.

Per a dur a terme aquesta infraestructura es dividirà el traçat en quatres subtrams: Portixol – Molinar, Coll d’en Rebassa – Can Pastilla, Aeroport i Avingudes. Abans de començar les obres tramviàries es realitzaran nous vials a la zona del Portixol – Molinar que connectaran amb l’autovia, així com nous carrers que ja estan projectats al Pla d’Ordenació Urbana de Palma.
ťEnllaços

VĂ­deo de presentaciĂł del Tram Badia


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: