"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 07/09/2009

El BLOC vol que el Pacte reprengui les qĂĽestions pendents en polĂ­tica territorial

La formació planteja que UM retiri l’esmena de Son Baco, que Medi Ambient protegeixi Son Bosc, que es revisin les ARTs i que s’impulsi l’acord sobre la llei del sòlEls diputats del grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds Miquel Àngel Llauger i Antoni Alorda han afirmat la voluntat d’aquesta formació política que el Pacte de Govern reprengui les negociacions sobre les diverses qüestions pendents en matèria de política territorial, en referència als projectes polèmics de camps de golf (Son Bosc, a Muro, i Son Baco, a Campos) i a diferents compromisos del Pacte com ara la revisió de les ARTs i la nova llei del sòl que està impulsant la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori.

Els diputats del BLOC reclamen que els partits que integren el Pacte de Govern incorporin aquestes qüestions a l’agenda política de l’inici del curs parlamentari, en paral•lel a la negociació en curs sobre els Pressuposts del 2010 i sobre les mesures que ha d’adoptar el Govern davant l’actual situació econòmica.

Pel que fa al camp de golf de Son Bosc, a Muro, i davant la imminència del començament de les obres anunciada per la promotora, Llauger considera que aquest projecte “s’hauria d’evitar si el Pacte vol estar a l’altura de les circumstàncies en matèria de protecció territorial”, i que “la Conselleria de Medi Ambient hauria d’actuar d’una manera més decidida” per protegir la zona. Així mateix, Antoni Alorda ha recordat que el BLOC (conjuntament amb el GOB) té interposat un contenciós contra la concessió de la llicència: “aquest camp de golf és il•legal, i estam convençuts que guanyarem. Si l’Administració no actua, ens trobarem davant uns fets consumats que no es podran tornar enrere. I nosaltres no volem indemnitzacions, volem protegir el territori”.

D’altra banda, pel que fa al camp de golf de Son Baco, el BLOC recorda que l’esmena presentada per UM, que suposa un “doble incompliment del Pacte” (perquè prohibeix els camps de golf amb oferta complementària i perquè l’esmena ha estat presentada sense el consens dels grups de la majoria progressista i nacionalista) i que va obrir una crisi al si del Pacte que no ha estat solucionada, podria anar a votació les properes setmanes. El BLOC ha afirmat que la solució “passa per la retirada de l’esmena”, sense que hi hagi “canvi de cromos” (en referència a l’exigència de “compensacions” per al municipi de Campos).

A mĂ©s, el BLOC reclama la revisiĂł de les polèmiques Ă€rees de ReconversiĂł Territorial del Pla Territorial de Mallorca, per tal d’eliminar aquelles que amaguen dubtoses operacions urbanĂ­stiques (algunes de les quals estan sent investigades per la fiscalia anticorrupciĂł), i l’acceleraciĂł de l’acord per a l’aprovaciĂł de la futura llei del sòl.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: