"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/09/2009

Sampol (PSM-EN) demana a Zapatero en el Senat si pensa que el nou finançament situa Balears en la mitjana estatal

El president espanyol defensa davant el senador nacionalista que les Illes Balears arribaran a la mitjanaEl senador del PSM-EN, Pere Sampol, ha preguntat aquest dimarts al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, si pensa que el nou sistema de finançament autonòmic assegura que les Illes Balears se situaran en la mitjana estatal de finançament per càpita.

Zapatero ha defensat davant Sampol que amb el nou model les Balears arribaran a la mitjana, ja que la nova norma incorpora una clàusula perquè es tenguin en compte les comunitats que, com la nostra, queden per davall de la mitjana estatal en finançament per càpita una vegada fetes les aportacions als fons de suficiència i de competitivitat.

Sampol, però, considera que la llei de finançament autonòmic només inclou una “declaració d’intencions” i s'ha de modificar per tal de donar "garanties" que les Illes Balears arribarn a la mitjana estatal. Recentment, el senador nacionalista ha anunciat que presentarà diverses esmenes a la nova llei de finançament autonòmic en aquest sentit.

Una altra esmena que presentarà el senador del PSM-EN demanarà que els fons establerts en el nou sistema, com ara el fons de competitivitat, s’apliquin a partir de l’1 de gener de 2009 i no a partir del 2011, amb l’objectiu que el finançament de les Illes Balears s’equipari a la mitjana de manera immediata i es pugui preveure per als Pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2010.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: