"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/11/2010

El PSM i Iniciativa Verds condemnen la violència de l’exèrcit marroquí en el campament d’al-Aiun i denuncien la complicitat del govern espanyol

La coalició lamenta l’aplicació de la força en el desallotjament dels saharians del campament de Gdeim Izik i insta a l’Estat espanyol i a les institucions internacionals a actuar en defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental 

El PSM i Iniciativa Verds reclamen una actuació urgent en el campament de Gdeim Izik, a les afores d’al-Aiun, per evitar una catàstrofe humana i aturar les agressions contra els sahrauís després que l’exèrcit marroquí hagi iniciat el desallotjament violent del campament avui matí.


La coalició nacionalista i ecologista segueix amb preocupació les notícies que arriben de la zona, al mateix temps que confien que les institucions internacionals actuïn, és a dir, que el govern espanyol i la Unió Europea es posicionin i actuïn amb rapidesa per evitar la pèrdua de més vides humanes. La coalició denuncia la complaença de l’Executiu espanyol, i especialment del Ministeri d’Afers Estrangers, que han demostrat la seva incapacitat a l’hora d’assumir la seva responsabilitat històrica.

 

Aquesta és la enèsima agressió contra els sahrauís concentrats a la ciutat d’al-Aiun, la capital del Sàhara Occidental ocupat, que es produeix com a conseqüència de la falta de fermesa de les institucions per solucionar el conflicte. És preocupant que alguns representants de l’organització del campament de resistència ja estan denunciant una matança, un atac on els helicòpters i els soldats de l’exèrcit marroquí han rodejat i atacat la zona sense pietat, provocant diversos morts i ferits.

 

El PSM i Iniciativa Verds denuncia aquesta situació i reclama al govern espanyol i a la comunitat internacional una actuació ràpida i contundent per aturar les agressions i esclarir els fets. Així mateix, els dos partits que formen la coalició mostren el seu suport a les organitzacions Escola en Pau i Amics del Poble Sahrauí que han convocat per avui horabaixa una concentració a la plaça Espanya de Palma.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: