"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 13/11/2010

Antoni Verger: “el Pla de la Platja de Palma no s’ha de retirar, s’ha de reconduir”

Unes 80 persones participen en una jornada festiva organitzada pel PSM-EN de Palma i pels JEN per reivindicar la protecció dels valors patrimonials, etnològics i històrics de l’entorn de Ses Fontanelles i rebutjar el projecte de centre comercial 

Prop de 80 persones han participat avui en la jornada festiva i reivindicativa organitzada per la Federació del PSM-Entesa Nacionalista de Palma i pels Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) per reclamar la protecció dels elements patrimonials d’alt valor etnològic i històric de l’entorn de Ses Fontanelles, a Can Pastilla. Aquests elements estan amenaçats pel projecte de construcció d’un centre comercial inclòs en el Pla de Reconversió Integral (PRI) de la Platja de Palma. A la jornada, que ha comptat amb una bicicletada reivindicativa des del Parc de la Mar fins als terrenys de Ses Fontanelles. han acudit, entre d’altres, els secretaris generals del PSM-EN, Biel Barceló, i de la Federació nacionalista de Palma, Antoni Verger.

 

Els assistents han visitat els elements patrimonials situats als terrenys on està prevista la construcció del centre comercial (cases de trencadors, molins, restes de les antigues pedreres de marès, etc), i n’han pogut comprovar l’alt valor etnològic i històric. Antoni Verger ha afirmat que “tots aquests elements són una oportunitat per oferir un producte turístic basat en els valors patrimonials i etnològics de Mallorca, i les autoritats l’haurien d’aprofitar”.

 

D’altra banda, davant la possibilitat que es retiri el PRI, i en resposta a preguntes dels periodistes, Verger ha afirmat que el PSM-EN és partidari de continuar amb la tramitació del Pla per tal que es puguin tenir en compte les al·legacions que hi han presentat nombrosos ciutadans, així com col·lectius socials i polítics (entre ells el PSM-EN).

 

Així, Verger s’ha manifestat contrari a la retirada del PRI: “des del PSM-EN consideram que el Pla de Reconversió ha de continuar la seva tramitació i s’ha de reconduir amb unes altres bases, introduint-hi modificacions importants a partir de les al·legacions presentades. La Platja de Palma necessita una reforma urgent, i ara no podem retirar el Pla perquè això significaria posar el comptador a zero”.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: