"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 15/11/2010

Sampol insta al govern espanyol a aprovar un model de gesti贸 aeroportu脿ria abans de final d鈥檃ny

El senador del PSM defensa aquesta setmana al ple del Senat una moci贸 per for莽ar la declaraci贸 de servei p煤blic les connexions amb Menorca i Eivissa i definir un nou model de gesti贸 dels aeroports de Balears. A m茅s, interpel路lar脿 sobre les inversions promeses per al Castell d鈥橝lar贸 i Can Prunera 

El senador Pere Sampol té previst intervenir demà dimarts en la sessió plenària prevista del Senat per dues qüestions. En primer lloc, interpel·larà la Ministra de Cultura, Àngela Gonzàlez-Sinde, sobre la intenció d’acomplir els compromisos adquirits per invertir en la rehabilitació d’edificis d’alt valor cultural de Balears, pactats en els Pressupostos Generals de 2010. Sampol reclamarà els doblers per a continuar amb les millores del Castell d’Alaró, que a més és de titularitat estatal, i de Can Prunera.

 

D’altra banda, està previst que Sampol intervingui en aquest plenari per instar al govern espanyol definir, abans de final d’any, un nou model de gestió aeroportuària. Sampol, a través d’una moció, pretén posar en evidència si existeix una veritable voluntat per promoure un model de gestió nou i descentralitzat, tal i com ha manifestat reiteradament l’executiu espanyol, i concretament el Ministre de Foment, José Blanco.

 

El senador del PSM manifestarà d’aquesta manera la necessitat d’entrar en els òrgans de govern dels aeroports com el de Son Sant Joan per tal de participar d’un instrument bàsic per millorar la competitivitat de les connexions aèries i la seva repercussió en el sector estratègic de Balears com és el turisme.


Així mateix, Sampol ha inclòs dins aquesta moció el compromís de promoure una declaració d’obligació de Servei Públic per als vols amb les illes de Menorca i Eivivssa, així com pel que fa també al transport marítim de mercaderies perilloses. Sampol considera necessari incloure aquest dins el futur contracte d’Obligació de Servei Públic previst per al 2011.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: