"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/11/2010

El Senat exigeix al govern espanyol que concreti enguany la cogestió aeroportuària

Tots els grups de la cambra, excepte el PSOE, han donat suport a la moció de Pere Sampol que també preveu la declaració de les connexions de Menorca i Eivissa i el transport marítim de mercaderies com a Servei Públic 

El Senat ha aprovat la moció de Pere Sampol per instar al govern espanyol a concretar la proposta d’un nou model de cogestió aeroportuària per a les Illes Balears abans de final d’any. El grup socialista del Senat ha estat l’únic que no ha donat suport a la moció, fet que no ha impedit que s’aprovés per majoria.

 

“Confiem que l’executiu espanyol compleixi amb la seva obligació i presenti en el proper mes una proposta concreta per avançar en l’aprovació d’un nou model de cogestió dels aeroports de les illes”. Pere Sampol s’ha mostrat molt satisfet pel suport rebut de tots els grups del Senat, tot i que ha lamentat que el grup socialista hagi evidenciat la falta de compromís en aquesta qüestió.

 

“La cogestió, la declaració de Servei Públic del transport a Menorca i Eivissa, així com pel que fa al transport marítim de mercaderies, és d’extrema gravetat i urgent necessitat per als ciutadans de les Balears i la economia de la comunitat”. Sampol, en la seva intervenció ha recordat que les illes són la única regió europea que no té l’obligació de servei públic en el transport de mercaderies perilloses.

 

Amb aquesta votació, el senador nacionalista confia que ara el govern espanyol assumeixi el contingut de la moció i actuï per solucionar els greuges que pateixen les illes en matèria de transport. “És una reclamació ja història, justa i exigida pel Parlament de les Illes Balears”.

 

Amb tot, Sampol ha reconegut que desconfia del Ministeri de Foment pel que fa a la reducció de les tarifes aèries, ja que fa tan sols dues setmanes el ministre José Blanco va assegurar que ja tenia el compromís d’una companyia, “quan en realitat ni s’han iniciat les negociacions”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: