"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/11/2010

Una passa endavant per l'obertura dels accessos a Planícia

Medi Ambient del Consell ha lliurat al batle de Banyalbufar l’informe sobre la titularitat dels camins des Rafal de Planícia on s'indica que el camí antic de Planícia i el camí des Rafal són de titularitat pública
La consellera de Medi Ambient, Maria Magdalena Tugores, ha lliurat al batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, l’informe elaborat pel Departament de Medi Ambient sobre la titularitat dels camins des Rafal, que donen accés a Planícia. Aquest informe, sol·licitat per l’Ajuntament, servirà per acreditar la titularitat pública i així poder desbloquejar per via legal l’obertura del camí.

 

L’estudi analitza en profunditat diferents aspectes dels camins des Rafal, del camí antic de Planícia i del camí nou de Planícia, com ara la toponímia dels camins i la xarxa viària del terme de Banyalbufar abans de la construcció dels camins de carro i de les carreteres. D’altra banda, l’informe també analitza la documentació arxivística referent a cada un dels camins.

 

En les conclusions de l’informe també es destaca que el camí nou de Planícia en els trams on es superposa al camí antic de Planícia és igualment públic, tant l’accés de vianants com amb bèstia. Pel que fa als trams d’aquest camí que es crearen al marge de l’antic camí de Planícia, l’informe conclou que el camí ha tengut ús públic i pacífic de manera continuada i que l’Ajuntament de Banyalbufar ha contribuït al seu manteniment.

 

El passat 8 d’octubre el Ple del Consell va aprovar la proposta d’assignar els usos i la intensitat dels accessos a la finca de Planícia als ajuntaments d’Esporles, Banyalbufar, Puigpunyent i Estellencs. Aquesta proposta regula de manera provisional els usos dels camins, fins que el Govern en redacti el pla especial.

 

En aquest sentit, cal remarcar que, en absència de competències en matèria de camins rurals, el Consell posa a l’abast dels ajuntaments que en són competents els mitjans tècnics i jurídics, així com la coordinació necessària per obrir els trams que ara mateix dificulten la realització d’itineraris de senderisme per Mallorca.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: