"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/11/2010

Èxit de la convocatòria de 2010 d’ajuts de la Conselleria de Francesca Vives

Comerç, Indústria i Energia presenta el balanç de resultats de les línies d’ajut de renovació d’electrodomèstics i la nova campanya d’estalvi d’energia “A l’hivern, connecta l’estalvi, encén el futur” 

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, i el director general d’Energia, Josep Maria Rigo, han presentat aquest dijous els primers resultats de les línies d’ajut de renovació d’electrodomèstics i de la nova convocatòria de renovació de finestres realitzada enguany. Els resultats han estat òptims. La xifra destinada a les dues línies s’ha esgotat (1.600.000 euros a la d’electrodomèstics i 500.000 a la de renovació de finestres).


En la primera línia, que es va tancar el passat 23 de setembre, una setmana abans del termini previst, s’han rebut més de 15.600 sol•licituds. En el segon cas, s’han tramitat 435 expedients, quan l’any passat només s’havien rebut 82 sol•licituds per aquest concepte en la línia genèrica d’estalvi d’energia a edificis.


La importància d’aquests resultats, segons la consellera Francesca Vives, és “l’impacte positiu que han tengut per al comerç i per a sectors industrials locals, com és el cas del sector de la fusta”, en un escenari de crisi econòmica com l’actual. De fet, l’any passat no s’esgotà la partida destinada a incentivar la renovació d’electrodomèstics (1.600.000 euros, com enguany), tot i que se’n feren dues convocatòries. Les sol•licituds aprovades l’any passat sumaren 1.382.300,67 euros. El balanç de 2010 millora un 15% la situació de 2009.


Les dues línies d’ajut es desenvolupen en el marc del Conveni de col·laboració en matèria d’eficiència energètica signat amb l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE) del Govern central, que hi aporta finançament.


Així mateix, avui s’ha presentat la campanya de conscienciació sobre estalvi d’energia “A l’hivern, connecta l’estalvi, encén el futur”, que vol donar consells pràctics a particulars i empreses perquè redueixin la factura elèctrica sense renunciar a qualitat de vida.

Els principals consells passen per controlar la temperatura de calefacció, 21 graus són suficients. Perquè cada grau més suposa un augment del consum del 5 i al 7 per cent. A més, evitar l’ús de radiadors elèctrics en la calefacció, hi ha opcions més eficients (per exemple: les calderes de biomassa o de gas natural). Les estufes de gas butà, a les zones sense gas canalitzat, són també una opció amb menys consum. Si no hi ha cap altra opció que usar la calefacció elèctrica, una bomba de calor (aparell d’aire condicionat que també genera aire calent) és el triple d’eficient que un radiador elèctric.

 

Evitar l’ús del mode en espera (stand-by) en els aparells elèctrics. Un televisor que deixam en espera consumeix fins a un 15% més. Apagar els llums innecessaris.  Millorar aïllaments de portes i finestres (com s’incentiva en la línia d’ajuts específica). 

 

A continuació podeu accedir a la pàgina web de la Direcció General d’Energia i descarregar-vos el llibre complet de El bon ús de l’energia i d’altres materials divulgatius amb consells d’estalvi d’energia.

Enllaços

Web de la Direcció General d'Energia


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: