"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 03/12/2010

PSM-IniciativaVerds: "les mesures del govern espanyol s贸n pr貌pies de la dreta i van contra els interessos de Balears"

La coalici贸 PSM-Iniciativa-Verds considera "inacceptable" el nou model de gesti贸 aeroportu脿ria i reivindicar脿 al Parlament la gesti贸 completa dels aeroports. Tamb茅 critica la supressi贸 de l'ajuda als aturats, i denuncia la falta d'alternatives per fomentar l'ocupaci贸La coalició PSM-Iniciativa-Verds ha criticat avui el paquet de mesures econòmiques del govern espanyol, que inclouen el canvi de model de gestió aeroportuària (amb la privatització parcial d'AENA i d'aeroports com el de Barajas i el Prat), així com la supressió de les ajudes de 426 € als aturats de llarga durada, entre d'altres.

 

El secretari general del PSM-EN i candidat a la presidència del govern, Biel Barceló, ha denunciat el "nou gir cap a polítiques neoliberals pròpies de la dreta" del govern Zapatero, que "torna a actuar contra els interessos de les Illes Balears". Barceló ha considerat "inacceptable" la proposta de nou model de gestió aeroportuària, sobretot després d'haver mantingut durant dos anys converses amb els governs autonòmics per negociar la descentralització d'AENA. "El model proposat va cap a la privatització i no cap a la descentralització, i no el podem acceptar"

 

Barceló ha ressaltat la importància que té per a la nostra economia el fet de gestionar els aeroports de Balears des de les nostres illes, i ha afirmat que la coalició d'esquerra nacionalista i ecologista exigirà a partir d'ara la gestió completa dels aeroports: "s'han d'acabar les propostes tebes, hem d'exigir ja la gestió dels nostres aeroports". Barceló ha avançat que el grup parlamentari del BLOC-PSM-Verds presentarà una iniciativa en el Parlament en aquest sentit. A més, ha recordat que l'espanyol és "l'únic estat occidental amb una xarxa d'aeroports de gestió centralitzada, un model més propi dels països en vies de desenvolupament".

 

Per la seva banda, el coordinador d'IniciativaVerds, David Abril, ha criticat la supressió de les ajudes de 426 € als aturats de llarga durada com una passa més en el desmantellament de l'estat del benestar, i ha emfasitzat que, més enllà d'aquestes propostes regressives, "no hi ha cap alternativa per fomentar l'ocupació". Abril ha demanat una rectificació al govern de Zapatero i ha avançat que la coalició donarà suport a les mobilitzacions sindicals de protesta.

 

Finalment, el senador nacionalista per Balears, Pere Sampol, ha criticat la supressió de les quotes obligatòries a les cambres de comerç, i ha defensat el paper d'aquestes entitats de dret públic en el foment de l'exportació dels nostres productes. Sampol ha afirmat: "estam davant un atac brutal a allò públic, que implica un retrocés de més de 20 anys. Mai, en nom de l'esquerra, s'havia fet tant de mal a l'esquerra".

Documents

Proposici贸 no de llei del BLOC-PSM-Verds per un model de gesti贸 aeroportu脿ria descentralitzat (76 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: