"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/12/2010

El PSM-EN reclama el dret de decidir en la manifestació de la Diada Nacional de Mallorca

Els nacionalistes registren una moció al Consell per declarar el 31-D com a Diada oficial

El PSM-Entesa Nacionalista ha reclamat el dret de decidir dels mallorquins i mallorquines en la manifestació de la Diada Nacional de Mallorca, celebrada aquest dijous dia 30 de desembre. El bloc de militants i simpatitzants del PSM-EN ha estat el més nombrós de la marxa, que ha aplegat en el seu conjunt més de 3.000 persones.

 

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, i el secretari general dels JEN-PSM, Lluís Apesteguia, han participat en la capçalera de la manifestació organitzada per la Plataforma 31-D. Barceló ha fet una crida a reaccionar democràticament davant les agressions contra l'autogovern dels mallorquins i contra les nostres senyes d'identitat, com ara la llengua.

 

D'altra banda, la vicesecretària general del PSM-Entesa Nacionalista i portaveu del BLOC en el Consell, Joana Lluïsa Mascaró, ha registrat aquest dijous una moció al Consell de Mallorca per instar a la institució insular a declarar el 31 de desembre com a Diada de Mallorca. Aquesta és una reivindicació històrica dels nacionalistes, que recorden que "la Festa de l'Estendard commemora l'entrada a la Madina Mayurqa de les tropes catalanes de Jaume el Conqueridor el 31 de desembre de 1229 i que aquesta Festa commemora, doncs, el naixement de la Mallorca actual i és la festa civil més antiga d'Europa, ja que data del segle XIII i s'ha celebrat de manera ininterrompuda fins els nostres dies".

 

La moció també proposa que es facin "les gestions necessàries perquè la data del 31 de Desembre sigui declarada com a festiu, com a fórmula per a fer-ne partícips de la commemoració tots els ciutadans i les ciutadanes de Mallorca".


Documents

Moció per declarar el 31-D com a Diada de Mallorca (22 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: