"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 11/02/2011

El Parlament aprova per unanimitat una declaraci贸 per consolidar i potenciar l鈥橧nstitut Ramon Llull

Antoni Alorda (PSM) aconsegueix el suport dels grups per tirar endavant una Proposici贸 No de Llei que reconeix la funci贸 de divulgaci贸 de la nostra llengua i la nostra cultura a l鈥檈xterior i proposa ampliar la participaci贸 dels ens territorials a la direcci贸 de la instituci贸El diputat Antoni Alorda (PSM) ha defensat avui la tasca realitzada per l'Institut Ramon Llull (IRL) a les Illes Balears des del seu retorn el gener del 2009, sota la direcció de Francesca Tur, i destaca la unanimitat de tots els grups representats a la Comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament en comprometre el suport a la consolidació i aprofundiment del projecte. “La continuïtat no hauria d’estar en perill”, subratlla Alorda.


Per aprofundir en la tasca de l’Institut, la proposta aprovada, a instàncies del Bloc-PSM-Verds, proposa institucionalitzar l’autonomia dels ens territorials i les fórmules de participació efectiva en el govern de la institució. El PSM ha destacat que el funcionament del Llull ha respectat grosso modo aquests principis, però que seria prudent regular-los en mecanismes estables, de caràcter confederal, que evitin decisions unilaterals.


Alorda ha aprofitat per proposar al President de la Comissió alguna sessió conjunta de les comissions de cultura dels Parlaments balear i català per tractar conjuntament la tasca de l’Institut així com la possibilitat d’ampliar el seu abast, com ara pel que fa a canals temàtics de televisió.


Tots els grups han celebrat el nomenament de Vicenç Villatoro com a nou director de l’IRL. Tanmateix, aquest consens, i la unanimitat en els dos primers punts, no s’ha produït en el tercer, en el qual es convida al País Valencià a incorporar-se al Llull, un punt que s’ha aprovat amb el vot contrari del grup popular.

Documents

Proposici贸 No de Llei sobre Institut Ramon Llull (155 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: