"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/02/2011

El PSM celebra el reconeixement dels correfocs i les colles de diables com a elements d’interès cultural per part del Govern

El Consell de Govern ha aprovat avui aquesta declaració gràcies a la iniciativa dels nacionalistes a través de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, i permetrà que avui mateix s’iniciïn els cursos de formació en pirotècnia dels dimonis
El PSM-Entesa Nacionalista celebra l’acord que el Consell de Govern ha aprovat avui per reconèixer com a manifestació festiva els correfocs, cercaviles i altres actuacions de colles de dimonis, diables i bestiari de foc.
 
La rellevància d’aquest acord rau en el reconeixement de l’ús de material pirotècnic després de l’aprovació de la Directiva 2007/32/CE de la Unió Europea que limitava les activitats amb pirotècnia. Ara bé, aquesta mateix directiva sí preveia el reconeixement que avui s’ha produït per part de l’Administració autonòmica.
 
El PSM-EN celebra aquest acord perquè d’aquesta manera es garanteix la continuïtat d’aquests elements propis de la nostra cultura i tradició i acomplir amb la mencionada directiva europea.
 
La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia ha liderat la consecució d’aqueta fita per tal de preservar les actuacions de dimonis, diables i bèsties amb l’ús del foc, unes manifestacions que principalment contribueixen a “la difusió de la cultura de les Illes Balears a l’exterior”, tal i com resa l’escrit de la proposta d’acord. Un fet que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i els Consells insulars d’Educació.
 
D’aquesta manera, la Conselleria d’Indústria pot aplicar la directiva europea per tal d’impartir els cursos de formació a les colles de dimonis. De fet, avui mateix s’inicien les primeres sessions de formació a través de la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: