"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/02/2011

Xisca Vives presenta el nou reglament de la Llei de Comerç

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern ha fe públiques avui les bases de la proposta de regalment que limitarà el tancament dels comerços tres dies festius consecutius, i regula per primer cop la venda ambulantEl text final del nou reglament de la Llei de Comerç, redactat per la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, prohibeix que els comerços de les illes hagin de tancar tres dies festius consecutius i que, per tant, en cas de donar-se aquesta circumstància, un d'ells haurà de formar part del calendari de vuit dies d'obertura autoritzada.

Així ho estableix el reglament que desenvolupa la Llei de Comerç, aprovada el desembre de 2009, i que ha presentat en roda de premsa la titular d'aquest departament, Xesca Vives junt amb el director general de Comerç, Pere Trias.

Vives ha explicat que aquest apartat del reglament pretén evitar que els comerciants de les illes es vegin obligats a tancar els seus establiments quan coincideixen en dies consecutius els festius fixats per l'Estat, la comunitat i l'ajuntament en el qual es trobin.Venda ambulant


D'altra banda, el reglament també regula els sistemes de concessió de llicències i adjudicació de les parades de venda ambulant en mercats periòdics. En aquest article de l'articulat es faciliten els criteris en l'atorgament de les autoritzacions i es fixa la durada, que com a mínim haurà de ser de deu anys prorrogables.

Vives ha incidit que aquesta concessió per deu anys es fa per garantir al comerç que podrà rendibilitzar la inversió realitzada per obtenir la concessió, així com per assegurar la seva continuïtat. La consellera ha assenyalat que en el cas dels mercats i fires artesanals, el reglament també obliga que es reservi el 75% de l'espai del mateix o comerciants que tinguin la denominació d'artesans per tal d'assegurar que es tracta d '"una fira artesanal de veritat ".

Un altre dels punts del reglament fa referència a la regulació dels períodes de promocions i ofertes previs a les rebaixes. En aquest sentit, s'apunta que durant el període de promoció, els grans establiments no podran tenir oferts més del 25% dels seus productes i la resta de comerços no més del 50%.

A més, es defineix el concepte de venda de promoció o d'oferta com aquell que té per finalitat donar a conèixer un nou article o producte per augmentar les seves vendes, mentre que en les rebaixes es tracta de productes ja ofertats amb anterioritat i que queden en estoc .

Així mateix, s'incorpora una disposició addicional a l'apartat de la Llei que obliga a tots els nous grans establiments a disposar en la seva edificació d'una dotació mínima d'aparcaments. En aquest sentit, s'autoritza a aquells grans establiments que no disposen d'espai suficient en el propi edifici de disposar d'aquestes plaça sin espais públics o privats ubicats en un radi màxim de 300 metres. 

El director general de Comerç, d'altra banda, posat en valor la col.laboració entre els municipis i el Govern per a l'actualització del registre de comerços, que fins ara era competència de la Conselleria, però en el que a partir d'ara participaran també els ajuntaments donant part cada any de les altes i baixes que s'han produït. 

Vives ha destacat que el desenvolupament d'aquest reglament va ser un dels compromisos electorals del Govern i ha afegit que per ser aprovat de manera definitiva haurà de ser ratificat properament pel Consell Econòmic i Social i pel Consell Consultiu.

Enllaços

Web de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia


Documents

Text complet del reglament de la Llei de Comerç (190 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: