"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not├şcies. 16/02/2011

El Parlament insta al govern espanyol a crear societats individuals per a gestionar els aeroports de les Illes Baleares

El grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds ha tret endavant una PNL per tal dÔÇÖavan├žar cap a la descentralitzac├│ i la gesti├│ aeroportu├ária a trav├ęs de f├│rmules pr├▓pies que prioritzin el servei p├║blic per damunt dels interessos privatsEl diputat Miquel Àngel Llauger ha defensat avui dins la Comissió d’Assuptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears una Proposició No de Llei per tal d’instar al govern espanyol a concretar un un model de gestió aeroportuària consensuat amb el Govern.

 

El text, que s’ha aprovat íntegrament i de forma unànime, a més posa de manifesta la necessitat i la urgència d’aquesta gestió pròpia per tal de “prioritzar el servei públic per sobre dels intressos d’empreses privades, i alhora que permeti tenir una estratègia aeroportuària plenament descentralitzada”.

 

Llauger ha recordat l’anunci del govern espanyol sobre l’inici d’un procés de privatització dels principals aeroports de l’Estat, entre els quals hi podria haver els de les Balears, mentre ha reconegut que els aeroports són de vital importància per al motor econòmic de les illes, com és el turisme.

 

“Necessitam tenir capacitat de decisió sobre les estratègies, la gestió i l’administració dels nostres aeroports per seguir sent competitius i prioritzar la rendibilitat d’aquestes infraestructures en funció de les necessitats de mobilitat i de foment de l’economia de les Illes Balears”.

 

Això, el mateix dia que el Ministre de Foment, José Blanco, confirma que el procés de privatització del 49% d’AENA segueix el seu camí ja que en les properes setmanes, ha dit durant la sessió al Congrés dels Diputats, es traurà a concurs l’assessoria legal, estratègica i la de valoració per determinar el disseny de la privatització.

 

Amb aquesta Proposició No de Llei, a més, s'han transaccionat tres punts proposats per grup Mixt sobre la mateixa qüestió.  

Ł
Documents

PNL Gestió Aeroportuària (149 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: