"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/02/2011

El PSM de Porreres celebra les obres de darrere La Creu per restituir la memòria de les víctimes del feixisme

L’agrupació nacionalista del municipi recorda la moció que van presentar el 2008 per tal de dignificar aquest lloc, escenari de centenars d’afusellaments durant la guerra civil, al mateix temps que reclama la ubicació d’una placa en memòria de totes les víctimes 

A Porreres no sols patiren la repressió, la barbàrie i l’assassinat persones del nostre poble, sinó que foren, per desgràcia, moltes més d’arreu de Mallorca. Ja és hora de donar a conèixer el lloc i el nom de les víctimes i que se puguin recordar a un lloc digne on familiars i altres ciutadans puguin, sempre que vulguin, fer-los el merescut homenatge. No oblidem que, al marge de qüestions històriques i polítiques,  el culte als nostres morts és un fet cultural que emocionalment esdevé necessari.

 

El PSM de Porreres vol manifestar la seva satisfacció sobre l’inici de les obres per endreçar l’espai de darrere La Creu, lloc on foren afusellats ciutadans i ciutadanes republicans durant la guerra civil espanyola (1936-1939). El mes de gener de 2008, els regidors del PSM van presentar una moció en aquest sentit a la sessió plenària de l’Ajuntament que va ser aprovada. Encara que sigui tres anys més tard, ens enorgulleix haver fet possible aquesta fita històrica.

 

A la moció que es va presentar, a més de la demanda de dignificació del lloc, pavimentació i retolació, també es demanava “Encomanar una placa i posar-la amb tots els noms dels homes i les dones que moriren allà i dels porrerencs que moriren a altres indrets per la mateixa causa, ja que injustament no han pogut tenir mai el seu nom a una tomba pròpia o familiar”. Aquest punt es va haver d’eliminar en la negociació per poder-la aprovar. Des del nostre partit continuarem amb aquesta demanda que consideram del tot justa. És també una actuació a hores d’ara ben urgent perquè els familiars més pròxims, després de transcorreguts 75 anys, siguin a temps d’honrar els seus familiars.

 

IES Porreres

D'altra banda, l'agrupació municipal es va pronunciar la setmana passada sobre la situació a l'IES de Porreres, instant al departament d'Eduació a cercar una solució urgent, a la vegada que van considerar prioritari garantir la convivència entre els alumnes i l’equip de direcció, a la vegada  exigeix l’aplicació del Projecte Lingüístic del centre

 

"Lamentam que la situació de conflicte a l’Institut d’Educació Secundària hagi copsat l’actualitat de la premsa arran dels problemes en l’ús de la llengua i per les accions del seu equip directiu en relació a l’alumnat i a l’equip de professorat. Els problemes, segons les informacions que ens han arribat, no són només referits a la llengua, sinó també a altres aspectes educatius i socioculturals, com també a la manca de gestió democràtica del dia a dia del centre i de rigor a l’hora d’aplicar la normativa interna vigent.

 

Aquest centre, de creació relativament recent, funcionava de manera bastant satisfactòria abans d’aquest curs escolar i d’aquest nou equip directiu, segons es comentava entre les famílies, l’alumnat i també el professorat que hi ha treballat. Ara la seva imatge es veu malmesa de manera que fa perillar la confiança de les famílies cap a aquest centre i cap al col·lectiu docent.

 

Consideram que l’administració educativa ha de posar remei com més aviat millor a aquesta situació que afecta el clima del centre, la necessària coherència de les accions educatives i l’aprenentatge i la convivència d’alumnat, professorat i famílies."


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: