"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/02/2011

PP i PSOE voten en contra de derogar el decret que permet les prospeccions petrolieres a les costes d’Eivissa

El PSM-EN denuncia el doble discurs de populars i socialistes a les Illes Balears i el País Valencià, al mateix temps que el senador nacionalista Pere Sampol manté el seu vot particular per debatre aquesta qüestió dins la Cambra AltaEls grups parlamentaris del PP i el PSOE han votat en contra de l’esmena defensada pel senador del PSM-EN, Pere Sampol, amb la qual es pretén derogar el decret que permet les prospeccions petrolieres al Mediterrani. Els dos partits espanyols ho han fet durant la reunió de la Comissió de Treball i Immigració del Senat, reunida ahir horabaixa.
 
Sampol denuncia el doble discurs que mantenen els representants de PP i PSOE tant als Parlaments com als Governs de Balears i País Valencià, mentre els senadors dels mateixos partits voten en contra dels seus companys de partit.
 
El senador del PSM-EN manté, amb tot, el vot particular contra aquest decret que autoritza a realitzar prospeccions perilloses davant les costes d’Eivissa i País Valencià, i per tant permet que la tramitació de l’esmena segueixi endavant. Està previst que es debati en el proper ple del Senat, que provablement se celebrarà el dia 9 de març.
 
“Estem preocupats per l’afectació sobre les possibles conseqüències sobre el sector turístic, però també pels impactes mediambientals i econòmics. És necessari obrir un debat sobre la necessitat d’aquestes prospeccions i analitzar en profunditat els riscos per l’ecosistema marí”.
 
El senador nacionalista confia que PP i PSOE rectifiquin durant el debat que es produirà en sessió plenària. “Sinó, estaran votant en contra dels interessos del sector turístic de les Illes Balears”.

Sampol ha comparegut en roda de premsa aquesta setmana junt amb Enric Morera, secretari general del Bloc Nacionalista Valencià. Morera, durant la seva intervenció ha criticat a PP i PSOE: "són uns hipòcrites i uns mentiders que diuen una cosa a València i a Madrid fan altra ben diferent. Els senadors i senadores valencians hauran de donar comptes d’esta traïció, que posa en perill el medi ambient i també el sector turístic valencià”.

 

A continuació, podeu veure el vídeo de la roda de premsa enregistrat pel BNV.

 

Enllaços

Vídeo BNV
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: