"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/07/2011

PSM-IV-ExM proposa millorar els crèdits als emprenedors i transformar l’IDI en una agència que impulsi la innovació

Arrepleguen el guant del president Bauzá per consensuar les grans qüestions d’estat: “la nostra prioritat és sortir de la crisi, i el nostre grup farà aportacions en positiu per reactivar la economia”, afirma Biel HuguetLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha informat avui que farà propostes concretes per eractivar l’economia, crear llocs de feina i sortir de la crisi econòmica, que es faran arribar al govern perquè les tengui en compte a l’hora de dissenyar la política econòmica i elaborar els nous projectes legislatius que tenguin com a objectiu millorar la situació econòmica del país.

 

El portaveu del grup parlamentari nacionalista i ecosocialista, Biel Barceló, i el president d’Entesa per Mallorca, Biel Huguet, han explicat que faran una tasca d’oposició que inclourà no només crítiques a aquelles mesures que el PSM-IV-ExM consideri equivocades, sinó també propostes en positiu sobretot en aquelles qüestions d’estat que cal afrontar amb esperit de consens. “La nostra prioritat en aquests moments és sortir de la crisi, i per això el nostre grup farà aportacions en positiu per reactivar l’economia”, ha dit Biel Huguet.

 

En primer lloc, Huguet ha proposat millorar els crèdits que s’atorguen als emprenedors, especialment a les petites i mitjanes empreses, a través de l’ISBA, tot creant un sistema d’avals públics per a petites i mitjanes empreses i microempreses per finançar-ne la inversió i el circulant.

 

Des del PSM-IV-ExM també proposen transformar l’IDI en una Agència per al Desenvolupament Regional (ADR) que incrementi les competències i les funcions, per tal d’impulsar la innovació, la recerca de nous models de negoci i la internalització de les nostres empreses.

 

Una altra mesura proposada és aconseguir el control d’infraestructures estratègiques per a l’arxipèlag, com ara ports i aeroports.

 

D’altra banda, des de la coalició nacionalista i ecosocialista apunten que la millora de l’economia al nostre país passa per una millora del sistema de finançament, per la qual cosa han reclamat un nou pacte fiscal amb l’Estat. “Sembla que la llei de suport als emprenedors que el govern està preparant es basa en la llei aprovada al País Basc, però cal tenir en compte que aquí no tenim, ni prop fer-hi, el mateix finançament que al País Basc, on gaudeixen del concert econòmic”, ha recordat Huguet.

 

I, en definitiva, des de PSM-IV-ExM aposten per un canvi de model econòmic cap a un model basat en la innovació, la qualitat i la diversificació.

 

Per la seva banda, Biel Barceló ha instat José Ramón Bauzá a complir els seus compromisos per arribar a consensos en temes d’estat, com ara l’economia, i li ha reclamat que sigui “ambiciós”: “si el govern presenta mesures que realment donin suport a l’economia productiva, a les petites i mitjanes empreses, als microemprenedors, i es dóna la possibilitat que els projectes es debatin en el Parlament, nosaltres hi col·laborarem, i hi presentarem les nostres propostes”, ha dit.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: