"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/07/2011

PSM-IV-ExM reclama l’accés públic al Cap des Pinar

Demana la signatura immediata del conveni de col·laboració entre el Govern de l’Estat, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Alcúdia que permet entre 50 i 65 visitants diarisLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa reclama la signatura immediata del conveni de col·laboració entre el Govern de l’Estat, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Alcúdia per a l’accés públic al Cap des Pinar de la península de La Victòria, al temps que lamenten que l’ajornament hagi tornat suposar que, un estiu més, els ciutadans no hagin pogut gaudir d’un indret de tan alt interès, tot i que el Ministeri de Defensa ja hagi reconegut la compatibilitat entre l’ús civil públic i l’ús militar.

 

Antoni Alorda, diputat per al PSM-IV-ExM al Parlament, que ha comparegut en roda de premsa junt amb el dirigent d’IniciativaVerds Miquel Àngel Llauger i amb el número 2 de la candidatura de PSM-IniciativaVerds a l’Ajuntament d’Alcúdia, l’ecosocialista Javier Gómez, ha anunciat iniciatives en el sentit d’impulsar la signatura del conveni i ha expressat la urgència de formalitzar l’acord, “d’entrada perquè els ciutadans puguin gaudir d’immediat d’uns terrenys de la Comuna d’Alcúdia, però també per no trobar-nos immersos un altre cop en un procés electoral en l’àmbit estatal i amb la possibilitat de nous responsables i un nou inici de negociacions. El tema està prou madur i s’ha de tancar ja”.

 

Des del PSM-IV-ExM apunten que, després de nombrosos esborranys, el conveni està pendent d’aprovació per part del Govern de l’Estat i destaquen la predisposició de les autoritats militars illenques per a l’ús civil, però alerten que no seria la primera vegada que s’ajornen sine die acords que semblaven tancats. Per això, insisteixen, cal cloure l’expedient i començar l’accés regulat.

 

En el darrer conveni es regulava l’accés a la platja central, el far i el mirador, així com l’àrea d’aparcament. Es precisava un nombre màxim de 50 visitants diaris (65 per a grups escolars), 1 autocar i 10 turismes o 15 turismes. Horari de 9 a 21 hores en l’estiu i de 9 a 19 hores la resta de l’any. Les autoritzacions s’hauran d’atorgar per rigorós ordre cronològic de sol·licitud tret les que tenguin un interès educatiu o ambiental. El Govern es comprometia al manteniment de les zones d’accés autoritzat, a la gestió ambiental i de prevenció d’incendis, mentre l’Ajuntament assumia la neteja ordinària i el manteniment de les zones d’ús civil.

 

El PSM-IV-ExM qualifica l’acord d’excessivament restrictiu (prohibició d’accés d’embarcacions, limitacions d’autoritzacions i en la tramitació d’aquestes autoritzacions, prohibició de vivac, temps de vigència de dos anys...). Ara bé, el valora com un avanç destacable, sobretot després de tants d’anys amb un accés interdit als ciutadans i d’haver superat la privatització de l’ús de l’espai que representava destinar-lo a una residència d’alts càrrecs, tal i com havia proposat l’Ajuntament d’Alcúdia (PP, PSOE i UM) i que va desbaratar una llei de protecció impulsada des del PSM-EN.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: