"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/07/2011

El PSM-EN de Llucmajor demana l’obertura immediata dels camins públics tancats

Mascaró: “l'Ajuntament té l'obligació de vetllar per l'interès general de tots i garantir l'accés a tots els camins públics”. A més, els nacionalistes reclamen al batle que presenti el Catàleg municipal de camins del termeLa portaveu del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament de Llucmajor, Joana Lluïsa Mascaró, ha explicat que mitjançat una moció que es debatrà al proper plenari ordinari de 27 de juliol, demanen al batle que ordeni de forma immediata la retirada de barreres i obstacles que impedeixen la lliure circulació pels camins de titularitat municipal i pels que són d’ús públic.

 

Mascaró afirma que Llucmajor, el municipi més gran de Mallorca, té molts camins públics o d’ús públic que podrien ser una oferta per a excursionistes i caminants, “una porta clara a un turisme desestacionalitzat i respectuós amb la natura, un producte amb demanda creixent i, per tant, una possible font d’ingressos fora de temporada”. Però no només això, continua, també servirien com a vies alternatives de comunicació entre diferents nuclis del terme per aquells ciutadans que vulguin anar a peu o en bicicleta evitant les carreteres asfaltades.

 

Els nacionalistes no entenen que camins, que el propi Ajuntament reconeix com a de titularitat municipal, estiguin tancats i barrats impedint-hi el pas. “Els ciutadans tenen dret a circular lliurement pels camins i vies de titularitat pública i per les que són d’ús públic i l’Ajuntament té l’obligació de garantir aquest dret; la institució ha de vetllar per l’interès general de tots i no per interessos particulars d’uns pocs”, ha afegit Mascaró.

 

Un altre punt de la moció insta el batle a presentar una proposta de Catàleg de camins del terme. La portaveu nacionalista ha finalitzat dient que Llucmajor és un dels pocs ajuntaments de Mallorca, sinó l’únic, que no ha presentat cap proposta de Catàleg de camins, tot i que l’any 2006 ja es va aprovar per unanimitat una moció del PSM que instava a la seva elaboració; més de cinc anys després ja comença a ser hora de tenir-lo.


Documents

(166 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: