"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/07/2011

Biel Barceló: “Balears segueix a la coa del finançament de les CCAA mentre Bauzà insulta els ciutadans de les illes”

El portaveu del grup parlamentari ha criticat la manca d’informació del Govern sobre el Pla de Sanejament i alerta perquè no inclogui retallades en educació i salut, “les dues àrees més mal finançades”El portaveu de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha comparegut avui en roda de premsa per valorar les xifres emeses pel ministeri espanyol sobre el deute de les Comunitats Autònomes amb l’estat. Unes dades que posen en evidència, que tot i que amb el nou model de finançament, Balears ha avançat, “les illes continuen a la coa”.

 

Biel Barceló, a més, ha criticat les declaracions del president del Govern, José Ramon Bauzà, qui ahir va advertir que els ciutadans de les illes no poden seguir vivint com a nous rics. “Un país com el nostre, on estam a la coa en capacitat de despesa per educació, sanitat, transports, etcètera, necessitam fermesa davant el govern espanyol per reclamar els 240 milions d’euros del Fons de Competitivitat, per exemple, i no declaracions que donen a entendre que aquí vivim per damunt de les nostres possibilitats”

 

El portaveu del grup parlamentari ha reiterat que “tenim un finançament absolutament insuficient tot i que hem millorat respecte l’anterior model de finançament autonòmic”. Sobre la liquidació del 2009, Barceló assegura que amb 2.297 euros de mitjana per habitant, Balears continua estant a la coa, tot i que millora en relació als 1.850 euros que rebia abans. “Els ciutadans de les illes continuen sofrint un greuge comparatiu respecte les altres comunitats de l’estat, un fet que suposa una menor capacitat per finançar serveis públics com l’educació o la sanitat”.

 

En aquest sentit, Barceló ha recordat que l’esmena presentada pel senador del PSM-EN, Pere Sampol, hagués permès a les Balears arribar a la mitjana de finançament però va ser rebutjada al Congrés amb els vots contraris del PP i el PSOE.

 

Desconeixement del Pla de Sanejament

 

A més, el portaveu parlamentari ha insistit en el desconeixement per part de la resta de partits polítics, i el que és més important, la ciutadania, del Pla de Sanejament que el PP està defensant avui a Madrid davant el Consell de Política Fiscal i Financera. En aquest sentit, Barceló ha recordat la sol·licitud de compareixença que el grup parlamentari ha registrat perquè el vicepresident econòmic, José Ingacio Aguiló, detalli el contingut d’aquest pla.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: