"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/02/2012

PSM-IV-ExM rebutja la reforma perquè dinamitarà el mercat laboral

La diputada Joana Lluïsa Mascaró alerta que la reforma laboral presentada pel PP espanyol facilitarà els acomiadaments i provocarà un nivell d'atur encara més alarmantEl PSM-IniciativaVerds-Entesa lamenta l’actitud del govern espanyol en la forma i en el contingut en què s'ha presentat la reforma laboral. D'una banda, perquè primer l'aprova i tres dies després la presenta als agents socials. Però, a més, la coalició nacionalita i ecosocialista afirma que les reformes laborals sense consens social sempre han propiciat l’increment de la temporalitat i la destrucció d’ocupació, i aquesta ha iniciat el mateix camí.

 

A l’espera d’aprofundir en la lectura de la nova norma, i comprovar el resultat del tràmit parlamentari, on encara es pot empitjorar més, la diputada de la coalició Joana Lluïsa Mascaró ha valorat la reforma molt negativament perquè “dóna moltes més facilitats als acomiadaments i és difícil creure que aquest sigui el camí per crear llocs de feina, més aviat temem que incrementarà l’atur”. A més, argumenta que el fet que la disminució del nivell d’ingressos sigui causa d’acomiadament podria suposar que l’empresa acomiadi treballadors encara que no tengui pèrdues, bastaria que disminueixin els guanys.

 

Mascaró considera que la situació de crisi actual, “no és un problema laboral, sinó bàsicament financer i de model econòmic”. Davant aquesta realitat, la diputada explica que les mesures per sortir d'aquesta situació passen sobretot per “l’increment d’inversió tant pública com privada, mesures de caràcter financer que facilitin als empresaris i emprenedors l’accés als diners per dur endavant els seus projectes i mantenir i crear ocupació i, encara que sigui per a aplicar a més llarg termini, treballar per reorientar el model econòmic cap a un model productiu enlloc del model especulatiu”.

 

Finalment, des de la coalició PSM-IV-ExM es defensa que és imprescindible que el Govern de Mariano Rajoy deixi de prioritzar la disminució del dèficit i que és necessari que es negociï amb Europa l’objectiu de dèficit i es prioritzi la recuperació econòmica pagant el que deu l’Estat tant a empreses com a altres administracions, posar en marxa inversió pública i doblers en circulació. “Amb retallades socials i econòmiques i facilitant l‘acomiadament no només s’incrementarà l’atur, sinó que encara aprofundirem més en la crisi”, defensa Mascaró.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: