"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/02/2012

PSM-IV-ExM vol que el Govern ajudi als treballadors d’Spanair a trobar feina

El grup presentarà una iniciativa en el Parlament per demanar que el SOIB constitueixi una borsa de treball específica, i perquè l’Executiu faci de mitjancer en el concurs de creditors perquè treballadors i empreses afectades cobrin el que se’ls deuEl grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa registrarà aquesta setmana una iniciativa parlamentària per instar el Govern a ajudar els treballadors d’Spanair a trobar feina i a implicar-se perquè tant treballadors com empreses afectades cobrin el que l’empresa els deu. Així ho han avançat avui Fina Santiago i Biel Barceló, en roda de premsa.

 

Santiago ha calculat que prop de 500 persones residents a Balears han quedat sense feina després de la fallida d’Spanair (devers 240 treballadors de la companyia, més un centenar que treballaven en els serveis aeroportuaris, i prop de 160 persones que feien feina a empreses associades a l’activitat d’Spanair). Barceló reclama al Govern del PP que actuï per ajudar a aquestes persones, ja que fins ara “s’ha despreocupat del col·lectiu de treballadors i empreses afectats” pel tancament de la companyia aèria.

 

La diputada d’IniciativaVerds ha explicat que la iniciativa pretén instar el Govern a fer de mitjancer en el concurs de creditors, per tal que el pagament de salaris i liquidacions del personal d’Spanair i a les empreses afectades sigui considerat prioritari en el procediment concursal. També proposa que el Govern creï, mitjançant el SOIB i en col·laboració amb les empreses del sector, una borsa de treball que faciliti la recol·locació dels treballadors i les treballadores que han quedat en el carrer arran del tancament d’Spanair. Finalment, el PSM-IV-ExM vol que el Parlament insti el Ministeri de Foment a exigir responsabilitats als administradors de la companyia aèria per les conseqüències laborals, socials i econòmiques del tancament.

 

Una reforma laboral que destruirà ocupació

 

Per la seva banda, Biel Barceló ha avançat que el grup nacionalista i ecosocialista presentarà iniciatives perquè el Parlament rebutgi la reforma laboral aprovada divendres pel Consell de Ministres. Barceló ha afirmat que es tracta d’una reforma “abocada al fracàs, perquè no crearà ocupació. Al contrari, destruirà llocs de feina”. El portaveu de la coalició ha explicat que “abarateix l’acomiadament i no presenta mesures que incentivin l’ocupació”, a més de canviar les regles de la negociació col·lectiva, per la qual cosa suposa “un greu retrocés en els drets dels treballadors”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: