"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/02/2012

PSM-IV-ExM critica el cinisme del PP per “inaugurar” el tren elèctric després de renunciar al conveni ferroviari

Nacionalistes i ecosocialistes afirmen que el Govern Bauzá ha retardat la posada en marxa de les noves unitats de ferrocarril de manera intencionada, per deslligar-ho de la feina feta per l’anterior Govern de PacteLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha criticat el “cinisme” del Govern del Partit Popular per “inaugurar” avui les noves unitats de tren elèctric que circulen entre Palma i l’Enllaç (Inca), dos mesos després que aquests trens estiguin en funcionament i després d’haver renunciat al conveni ferroviari.

 

Des de la coalició nacionalista i ecosocialista recorden que l’Executiu de José Ramón Bauzá ha renunciat a reclamar al Govern espanyol el compliment del conveni que preveu, entre altres actuacions, la finalització de la línia Manacor-Artà o l’electrificació completa de la xarxa ferroviària de Mallorca (hi falten els trams l’Enllaç-Manacor i l’Enllaç-sa Pobla).

 

En aquest sentit, el portaveu a Cort i exdirector general de Mobilitat del Govern del Pacte, Antoni Verger, informa que els projectes d’electrificació fins Manacor i sa Pobla ja estan redactats, tramitats (amb informes ambientals favorables) i només hi manca treure’ls a licitació: “si creuen realment en l’electrificació, que reclamin a Madrid els doblers del conveni i licitin els projectes; en un any podríem tenir tota la xarxa ferroviària de Mallorca electrificada”.

 

Verger també recorda que ja fa quasi un any que es varen fer els primers viatges en proves dels nous trens elèctrics, adquirits pel Govern del Pacte, i acusa el PP d’haver retardat de manera intencionada la seva posada en marxa “únicament perquè volien evitar que s’associàs l’electrificació del tren a la tasca del Govern anterior”.

 

D’altra banda, l’exdirector general de Mobilitat qualifica de “ridícul” el fet d’inaugurar un servei quan ja fa dos mesos que circulen els trens elèctrics. I finalment ha criticat l’ostentació de l’acte d’inauguració d’avui: “en temps de crisi no sembla el més adequat fer inauguracions a so de bombo i platerets”.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: