"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/07/2012

El PP impulsa una campanya de desprestigi contra el PSM com a represàlia per denunciar la incompatibilitat de Bauzá

Biel Barceló afirma que les falses acusacions sobre El Camí són “ridícules” i “una cortina de fum del PP”. La contractació de l’entitat per impulsar una ruta de senderisme cultural es va fer de manera totalment legal, amb els informes tècnics pertinents. Des de la coalició remarquen l’interès del projecte, i apunten que altres institucions, com ara el Govern de Bauzá, li han atorgat subvencionsLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha explicat avui en roda de premsa que la contractació de l’entitat PAS-Amics del Camí per part del Consell de Mallorca durant la legislatura passada per impulsar a Mallorca el projecte de ruta de senderisme cultural pels Països Catalans es va fer de manera totalment legal, amb els informes tècnics pertinents. Joana Lluïsa Mascaró, exvicepresidenta del Consell i responsable del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, i els seus companys Joan Font (qui la va rellevar en el Departament de Cultura) i Miquel Rosselló (exvicepresident), acompanyats pel portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, han afirmat que la denúncia davant la fiscalia anunciada per l’equip de govern del Consell, en mans del PP, és una “cortina de fum per amagar la incapacitat del PP per governar i fer front a la crisi”.

 

Mascaró, que s’ha posat a disposició tant de la fiscalia com dels mitjans de comunicació que vulguin informació detallada sobre aquesta qüestió, ha explicat que el projecte d’El Camí “té un gran interès des del punt de vista cultural, patrimonial, turístic i econòmic”, i que va ser per això que el govern del Consell va optar per la figura del contracte menor (perfectament legal) per encomanar-li a l’entitat que impulsàs el projecte a Mallorca: “fa anys que es parla de la necessitat de relacionar patrimoni i desenvolupament econòmic local i, precisament, el projecte El Camí contribueix a aquest propòsit”, ha dit. L’expedient inclou les memòries i les factures corresponents als treballs realitzats, així com els informes tècnics que els validen.

 

L’exresponsable de Cultura del Consell i actual diputada ha explicat que posteriorment l’entitat PAS-Amics del Camí es va presentar a convocatòries públiques de subvencions de la institució insular, i se li varen adjudicar tres ajudes de manera transparent. Aquests expedients també compten amb els informes tècnics pertinents, i fins i tot amb ordres de pagament per part dels actuals responsables polítics del Consell (del PP), signades el mes de desembre de 2011. Cal dir que aquestes ajudes no s’han pagat, perquè els mateixos responsables polítics varen aturar el pagament el passat dia 3 de juliol “a la vista de les notícies aparegudes als mitjans de comunicació”. “Què ha passat entre desembre de 2011 i juliol de 2012 perquè els mateixos que consideraven que s’havia de pagar a aquesta entitat ara aturin els pagaments?”, s’ha interrogat Mascaró.

 

Ajudes del Govern Bauzá a l’entitat PAS-El Camí

 

La diputada també ha explicat que el projecte El Camí ha rebut ajudes de moltes altres institucions dels Països Catalans, com ara la Generalitat de Catalunya o el Govern d’Andorra. I també ha rebut subvencions del Govern de les Illes Balears, tant la passada legislatura com la present, ja en mans del PP de José Ramón Bauzá (concretament en el marc del programa europeu Leader), així com ajudes d’ajuntaments de Mallorca de tot color polític (també del PP). Per això, Biel Barceló considera que apuntar una suposada vinculació entre l’entitat PAS-Amics del Camí i el PSM com a motivació per signar el contracte des del Consell és “ridícul” i “no s’aguanta per enlloc”.

 

Barceló considera que l’anunci de denúncia davant la fiscalia per part del Consell obeeix a una “clara intencionalitat política de desprestigi”. I apunta una vinculació de l’actitud dels dirigents polítics del Consell amb les denúncies d’incompatibilitat del president Bauzá: “nosaltres hem estat molt insistents en relació a la declaració d’activitats, a la possible incompatibilitat i a les qüestions que afecten al senyor Bauzá des del punt de vista empresarial. Hem dit que ho investigaríem fins al final i que arribaríem fins als jutjats, si feia falta. No ens aturarem. Que quedi ben clar que aquesta és la nostra intenció: ho dic per si algú pensa que posant dubtes damunt la nostra actuació respecte al passat, deixarem de molestar. Això no serà així, nosaltres continuarem amb la nostra tasca d’oposició”.


Documents

Documents de l'actual equip de govern del Consell en relació a l'entitat PAS-El Camí (782 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: