"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/10/2013

El Govern Bauzá duu la seva croada castellanitzadora als ajuntaments

El Grup MÉS considera que els secretaris, interventors i tresorers municipals han de conèixer les dues llengües oficials, i apunta que la modificació del decret sobre els concursos d’aquests funcionaris respon a les obsessions del presidentEl Grup MÉS considera que els secretaris, interventors i tresorers municipals han de conèixer les dues llengües oficials del país. Per això rebutja la modificació del decret que concreta l'afectació de la Llei de funció pública sobre els concursos de funcionaris amb habilitació estatal i l'adapta per fer afectiu l'eliminació del català com a requisit per a concursar a una plaça a les Illes Balears. Aquesta modificació va ser aprovada en el darrer Consell de Govern.

 

Fins ara els secretaris, interventors i tresorers havien de tenir, com a requisit, el nivell B de català. A partir d'ara aquesta qualificació desapareix i el coneixement de la llengua pròpia de les Illes Balears passa a ser un mèrit a tenir en compte per puntuar per accedir a una plaça.

 

El Grup MÉS considera que aquesta actuació posa de manifest, de nou, l'obsessió per arraconar la llengua catalana a l'administració. El criteri, segons el Govern, és que es mantengui el requisit de català en totes aquelles places que tenguin com a principal funció l'atenció al públic. La llei no diu "funció exclusiva"; diu "entre les seves funcions principals". 

 

Amb aquesta nova actuació el Govern Bauzà fa una passa més per "castellanitzar" els ajuntaments. Així ho entén Nel Martí, ja que els secretaris, interventors i tresorers són precisament els càrrecs funcionarials de més alta responsabilitat municipal que no només tenen la funció de coordinar tota la labor consistorial, sinó que a més revisar els tràmits més rellevants jurídicament i/o econòmicament. Per altra banda, com no pot ser d'una altra manera, entre les seves funcions importants (i també principal) també hi ha atendre totes les consultes de ciutadans sobre licitacions, estat de pagaments de factures, etc.

 

El Govern vol allunyar la tasca tècnica dels ajuntaments dels seus conciutadans, segons Martí. "Quantes vegades un veí s'adreça a l'ajuntament per consultar una qüestió no política sinó tècnica, juridico-administrativa, que només pot ser atesa per un secretari o un interventor? Quants petits empresaris s'han adreçat a l'interventor municipal per saber l'estat d'un pagament?".


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: