"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 23/10/2013

MÉS denuncia la incompatibilitat dels pèrits d’Acciona per a redactar el PEP del Jonquet i exigeix a Cort una rectificació

Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, alerta que els tècnics que han redactat l’Avanç del Pla Especial de Protecció (PEP) del Jonquet que impulsa el PP de Cort són els mateixos que van testificar en favor d’Acciona i en contra del BIC al procés judicial que acaba de ser resolt. “La incompatibilitat és manifesta i posa en evidència que el PEP s’ha fet a mida d’Acciona”La coalició ecosobiranista de Palma afirma que el responsable del departament d’Urbanisme de Cort, Jesús Valls, ha d’assumir que no és compatible ni presentable que els mateixos tècnics que han testificat en favor d’Acciona i en contra de la protecció del Jonquet al procés judicial, siguin els que també han redactat l’actual projecte de PEP, tal i com reconegueren ells mateixos en seu judicial. “Davant el fet clar de que el Pla de protecció l’han redactat de manera efectiva tècnics al servei de la promotora, Valls no pot fer com si no passàs res. Ha d’actuar i corregir aquesta desviació de poder, més després de la sentència d’ahir”, ha afirmat Verger.


"La incompatibilitat és manifesta. No pot ser que els mateixos arquitectes que han afirmat al judici que el Jonquet no mereix la declaració de BIC siguin també els que han redactat el Pla Especial de Protecció del barri. Això posa totalment en entredit que el PEP del Jonquet, impulsat pel PP i actualment en tramitació, sigui respectuós amb la protecció que s’exigeix per mor de la declaració de BIC”. Antoni Verger alerta que l’actuació de Valls, que ha permès que el PEP del Jonquet el redactin tècnics al servei d’Acciona, “frega la prevaricació i la desviació de poder”.


MÉS per Palma assegura que Valls ha de garantir que el PEP del Jonquet, la redacció del qual paga l’Ajuntament, el redactin tècnics al servei de l’interès general i de la protecció dels valors patrimonials del Jonquet, i no tècnics al servei d’una promotora que només cerca el seu benefici urbanitzant al màxim. Per tot això, Verger reclama “la retirada immediata del projecte urbanístic o, com a mínim, la seva rectificació substancial, sobretot en relació al solar del Mar i Terra, titularitat d’Acciona”.


Tot plegat, demostra que l’actual PEP del Jonquet “està fet a mida d’Acciona, per preservar els seus interessos especulatius, i destruint el caràcter i desfigurant la tipologia de la trama urbana del barri”, afirma Verger.


El PERI actual no respecta la declaració de BIC


Antoni Verger ja va presentar al·legacions el passat mes d’abril en contra del PEP presentat per l’Ajuntament argumentant que no respecta la declaració de BIC perquè es preveu l’edificació d’habitatges plurifamiliars que no respecten la trama urbana ni el caràcter del barri en quant a alçades i tipologies del paisatge urbà del tradicional barri mariner i popular.


MÉS per Palma ja ha denunciat que l’actual PERI manca d’un estudi previ sobre les volumetries, visuals i tipologies del barri que haguessin garantit la protecció del barri pel seu alt valor patrimonial i cultural. Així mateix, la coalició recorda que la destrucció del talús per permetre l’accés de vehicles des del Passeig Marítim fins al centre comercial i l’aparcament, també demostra la manca de respecte de la protecció.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: