"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/03/2015

Biel Barceló proposa a sa Pobla un pla estratègic per garantir l’exportació agrícola els propers 20 anys

El candidat de MÉS a la Presidència del Govern visita els portals d’exportació de patata junt amb Joan Font, Margalida Vidal i Antoni Simó Tomàs. També considera necessari el REB i una aposta decidida pel producte localAvui el candidat de MÉS a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha visitat els portals d’exportació agrícola de sa Pobla per analitzar la situació del camp en aquesta localitat. En la visita, Barceló ha estat acompanyat pel portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, per la portaveu de MÉS per sa Pobla i regidora, Margalida Vidal, i pel candidat de MÉS per sa Pobla a la Batlia, Antoni Simó Tomàs.

 

Barceló ha compartit amb els exportadors agrícoles de patata de sa Pobla el diagnòstic de l’estat actual, i han conclòs que són necessàries bàsicament tres mesures per millorar la situació del sector, que ja estan recollides en el programa electoral de MÉS per Mallorca.

 

En primer lloc, és necessari un pla estratègic per al sector, que garanteixi l’exportació agrícola els futurs 15 o 20 anys. “Coincidim amb les cooperatives que la situació és complicada, i no hi ha hagut una aposta clara per part del Govern per assegurar el futur del sector”, explica Biel Barceló.

 

En segon lloc, el candidat de MÉS destaca la necessitat d’apostar pel producte local, pel producte de les Illes Balears, en els àmbits de la comercialització, de la consolidació del mercat interior i de la conscienciació dels consumidors.

 

En tercer lloc, cal aprovar urgentment el Règim Especial Insular de les Illes Balears, per tal de compensar les dificultats que suposen els costos d’insularitat i afavorir les exportacions. Barceló recorda: “El Govern del PP ha estat incapaç de reclamar el REB; a l’hora de defensar davant Madrid els interessos de la gent d’aquesta terra, el Govern Bauzá ha estat un zero a l’esquerra”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: