"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/04/2015

Els candidats de MÉS signen el compromís ètic “Corrupció Zero” davant els periodistes

Biel Barceló: “aquest document vol contribuir a la dignificació de la pràctica política i a la lluita contra la corrupció i l’ús partidista de les institucions”El candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Govern, Biel Barceló, i els candidats a la Batlia de Palma, Antoni Noguera, al Consell, Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver, i al Parlament, Margalida Capellà, han signat avui el compromís ètic de “Corrupció Zero” dels càrrecs públics de MÉS, amb els periodistes dels mitjans de comunicació com a notaris de l’acte, del qual donen compte davant la ciutadania.

 

Barceló ha explicat: “Aquest document és un compromís ètic que té com a objectiu contribuir a la dignificació de la pràctica política i a la lluita contra la corrupció i contra l’ús partidista de les lleis i de les institucions. Hi ha d’haver el màxim de transparència a l’hora de desenvolupar la nostra tasca com a representants de la ciutadania i com a governants, i el màxim compromís amb la ciutadania”.

 

Compliment del programa, dació de comptes i assumpció de responsabilitats

 

El compromís signat pels candidats i candidates de MÉS per Mallorca estableix, entre altres punts, que “exerciran les seves responsabilitats d’acord amb els continguts del programa electoral i al servei del conjunt de la ciutadania”.

 

També estableix el compliment del reglament d’incompatibilitats i limitació de mandats aprovat per l’Assemblea General de MÉS, que els compromet a “donar compte públicament, com a mínim un cop a l’any, del treball realitzat i del compliment del programa”.

 

El document subscrit detalla, així mateix, que els càrrecs electes de MÉS per Mallorca “no acceptaran regals de cap persona i/o institució o empresa relacionada amb l’Administració, considerant com a regal qualsevol donació de diners o articles de valor monetari superior a 50€, favors, descomptes i préstecs”.

 

El compromís inclou que els càrrecs de MÉS que eventualment “estiguin imputats per corrupció o per algun altre delicte que vagi contra l’ideari de l’organització hauran de posar el càrrec a disposició de MÉS”. I aquells “als quals se’ls apliquin mesures cautelars o obertura de judici oral” pels mateixos casos “hauran de dimitir”.

 

Finalment, pel que fa a l’aportació econòmica dels càrrecs públics a les finances de MÉS per Mallorca, el document signat avui estableix que donaran entre un 5% i un 15%, depenent de les retribucions salarials i dietes de cada càrrec, aplicant un criteri de progressivitat.

 

Els candidats i candidates de MÉS han signat el compromís ètic (l’adjuntam, escanejat) i han rubricat la seva signatura simbòlicament a la pissarra de la seu de MÉS, com a manera de plasmar visualment i públicament l’assumpció dels principis recollits en el document.


Documents

Compromís ètic dels candidats i candidates de MÉS (580 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: