"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 23/03/2005

Un Govern de ciment i imatge

En aquest país, la primavera sempre ens arriba associada als preàmbuls de la temporada turística d'estiu: que si les reserves d'slots aeroportuaris donen peu a l'optimisme, que si el mercat alemany s'està recuperant, que si les reserves anticipades tindran una bonificació sobre el preu original...

Dins el context de la Fira Turística de Berlín d'enguany, l'estand de Balears ha estat dels mes retratats, gràcies a la presència de la Sra. Schiffer, la qual flanquejada pel President i el Conseller de Turisme (la mà li fugia més que mai) manifestava que «Balears dóna tot allò que el turista desitja per a les vacances».

Dues novetats interessants: primera els TTOO no demanen rebaixes de preus, suposadament perquè amb la retallada de l'any passat ja no poden davallar més, i segona, els majoristes alemanys només recomanen la targeta verda als seus clients. De l'esmentada targeta en sentirem a dir de grosses, temps al temps.

I mentre passa tot això els amants del turisme esportiu, sobretot els ciclistes, ja són aquí; no oblidem que els mesos de primavera i tardor són els més apropiats per anar amb bicicleta, ja que a l'estiu fa massa calor. Es tracta d'un segment de clients que molts d'empresaris miren amb gola perquè solen gastar més que els de sol i platja, però també són més exigents. Quan el temps s'estira una mica proliferen com bolets, provocant tensions, i fins i tot malestar, entre els automobilistes, pel perill que suposa la seva presència a quasi totes les carreteres.

El Govern Balear, amb bon criteri penso jo, va posar en marxa tota una sèrie de rutes cicloturistes per evitar determinades situacions, una bona idea si fos seriosa, però vists els resultats sembla que l'únic objectiu era vendre imatge.

Rere els grans indicadors i fulletons s'hi amaguen camins intransitables i plens de brutor. Ho he comprovat al terme municipal d'Inca personalment, però, parlant-ne amb altres companys, sé que als pobles veïns la situació tampoc no és per amollar coets. Fa pocs dies una informació deDiari de Balears explicava que Sencelles «aspirava a convertir-se en un paradís per a qualsevol ciclista i que el Govern té la intenció d'invertir-hi prop d'1.250.000 euros. La pregunta és la de sempre, serà vera? Ho dubto perquè, any rere any, la majoria de circuits que integren les anomenades rutes cicloturístiques presenten el mateix estat deplorable. Deixadesa o falta de doblers? No ho sé, però el que és evident és que tenim un Govern obsessionat amb les grans obres i a vendre imatge; una prova en són els grans escalèxtrics en construcció, o el dineral que destina a la promoció d'un equip ciclista professional. Un Govern que ha demostrat reiteradament que les infraestructures enfocades a llimar la desestacionalització mitjançant la captació d'un turisme alternatiu no estan entre les seves prioritats. Res a dir a la presència de dona Claudia Schiffer a la ITB, però tal volta seria més interessant transmetre una bona imatge a totes aquelles persones que vénen a Mallorca amb la intenció de conèixer més coses que el sol i les platges.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: