"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 04/11/2001

Majorica

La meva condici贸 de treballador del sector tur铆stic, del molt especial i mai suficientment conegut m贸n de les excursions culturals que recorren de dalt a baix la nostra illa, i a la vegada d'esclau de les programacions no gaire edificants d'alguns operadors tur铆stics, em capacita en la meva humil opini贸, per exposar sense embuts all貌 que encara no ha estat escrit. Exposici贸 de fets:

a) No fa gaire anys la f脿brica i tendes de Majorica a Manacor donaven una xifra de visitants anuals que superava el mili贸 de persones.

b) Era el lloc m茅s visitat de totes les Illes amb molta difer猫ncia, car la Seu feia la meitat de visitants.

c) L'empresa 茅s venuda per part dels seus propietaris per un total de uns deu mil milions, a una corporaci贸 financera estrangera.

d) El departament d'innovaci贸 i tecnologia 茅s desmuntat, i posades a la venda les m脿quines

e) Els deutes s'acosten sospitosament a la xifra total del cost de l'operaci贸 de compra.

f) El problema se centra en les 脿rees de fabricaci贸, sense que hi hagi gaire entrebancs a la plantilla de l'脿rea comercial.

g) Es descobreixen els problemes de l'empresa en un entorn social d'alarma causat pels fets de NY i la seva repercussi贸 mundial.

Tot aix貌 em fa pensar que l'objectiu de la dita corporaci贸 茅s treure de Manacor la fabricaci贸, o bona part d'ella i, a la vegada, continuar amb el suc贸s negoci de la perla artificial a un dest铆 model com el nostre. A part, em planteja q眉estions interessants sobre aquesta operaci贸 de compra de Majorica, amb una r脿pida descapitalitzaci贸 tecnol貌gica com la soferta. Doncs b茅, que siguin conscients que si treuen la producci贸 de Manacor, no tendran la for莽a capa莽 per fer aturar un autocar en el qual hi vagi aquest que escriu, ni ning煤 de la meva empresa, a una de les seves paradetes, que si als operadors els fes falta dignitat i responsabilitat social, a nosaltres ens sobra, i si ho entenen a les bones millor per a tots, per貌 si no, a les braves tamb茅 en sabem d'actuar; basta amb deixar ses seves tendes buides, 驴volen fer la prova? Jo preferiria que no, per貌 nom茅s s贸c un pobre Guia Tur铆stic.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: