"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 04/09/2001

Quin panorama!


Que el qui escriu aquestes, sigui alhora militant del PSM, i empresari del sector turístic, pot semblar contradictori i fins i tot, per alguns, poc lògic, però sense por a equivocar-me de gaire, jo diria que, més bé al contrari, el que està mancat de tota lògica és que els qui tenen els ous a la panera del sector turístic, no siguin tots d’aquesta corda. Però bé, és tan cert, i aquest és un fet fora de tot dubte, que el mateix camí hauran de recórrer els caps visibles del sector, com els que tenen poder decisori al sí del partit polític.

I, ho creguin o no, els uns i els altres, es necessiten, els uns per continuar amb normalitat una activitat econòmica que, llimant aquells aspectes d’impacte negatiu sobre la població resident i les seves possibilitats de futur, és de les més enriquidores que existeixen, i no em refereixo únicament a l’aspecte econòmic, i els altres, perquè històricament el PSM ha estat un referent pels altres partits a l’hora de fer avançar aquest país, amb propostes que, de primera i per costum, han estat titllades d’agosarades i després, una vegada passat el temps políticament prudencial, assumides per tots com a pròpies sense cap vergonya.

Mirin, aquest país té una possibilitat d’avançar fortament a partir del 2003, però hi ha una condició “sine qua non “ perquè això succeeixi, i és que numèricament sigui impossible que la suma dels diputats de PP i UM doni majoria absoluta, i això, si les coses continuen com fins ara no serà gens fàcil d’aconseguir. No té res a veure amb aquesta afirmació el possible repartiment d’àrees de Govern –insular o autonòmic- sinó més bé, em refereixo a la possible experiència acumulada per tots els partits d’aquest Pacte, i es suposa que a l’eliminació d’errades de col·legial que alguns d’ells encara estan patint, i que ho sembli o no, perquè d’això es tracta la política, no els fa la vida fàcil en el sí dels seus propis partits.

El PSOE intenta prendre electorat al PSM per l’esquerra -ara que aquest parla de centralitat-, UM per la seva banda, amb missatges pseudo-nacionalistes, intenta rapinyar -no se m’enfadi Senyora Presidenta- els vots d’aquells que encara no saben molt bé què és UM, però el que més sorprèn, és la manca de reacció del PSM a les contínues provocacions d’uns i els altres, a menys que vulguem prendre l’assumpte de Sineu com una “vendetta” d’allò més subtil. Però això no quadra dins el quefer diari d’aquesta formació.

Un dels sectors on la presència del PSM és pràcticament testimonial, és precisament el turístic, una gran passa es va avançar quan el darrer congrés d’aquesta formació, es va decidir que aquesta seria una prioritat per al PSM els propers anys, doncs bé, ¿i que creuen vostès que s’ha fet de llavors ençà? ¿que n’han sentit dir res? La veritat, jo tampoc.

I, per desgràcia per a certs sectors del PSM, cap opció política tindrà absolutament res a fer en aquest país nostre, si no es presenta amb una política turística seriosa i amb continguts, distinta, creativa i enriquidora, la resta és el que hem tingut fins ara, desenvolupament salvatge i depredador i/o manca d’actuació per part de l’Executiu, i això fins avui, no, no és aquest el model que pot defensar aquest partit, i així ho ha de demostrar.

El PSM necessita com aigua de Maig -i ja som a Setembre- donar una sèrie de cops d’efecte que, sense rompre cap acord dels signats en el Pacte, marqui diferències notables i notòries amb la resta de partits, no és massa difícil de fer -i perdonin ses senyories pel meu atreviment, però m’agrada dir el que penso- si, com és el seu deure, primer és el projecte de país i després, molt després, els projectes personals dels servidors d’aquest.
.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: