"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 09/02/2002

Telefonera

Resulta que els ha entrat a tots la telefonera. La presidenta del Consell de Mallorca per una banda i els diversos batles de Palma per l'altra, han decidit posar a disposici√≥ dels ciutadans una s√®rie de l√≠nies telef√≤niques per fer telefonades a un n√ļmero que costa 0'80 euros per minut, els beneficis del qual van a parar a una productora privada i que serveix per participar en un concurs d'una televisi√≥ p√ļblica, √©s a dir, finan√ßada en bona part pels contribuents. Si alg√ļ de vost√®s vol fer els comptes d'aquest cercle vici√≥s i pervers que els faci i potser sentir√† una sensaci√≥ com d'estafa. Un servidor s'estima m√©s no fer n√ļmeros. Que aquesta al¬∑lota argentinomallorquina que respon al nom de Chenoa mereixi triomfar en el m√≥n de la m√ļsica, no ser√© jo qui ho negui. √Čs m√©s, des d'aquest doblement humil rac√≥ no tan sols volem confessar que no l'hem sentida mai cantar, sin√≥ que li volem desitjar molta sort en el conf√≥s m√≥n de l'espectacle.

All√≤ que ens escandalitza, que ens treu de botador s√≥n les cantades dels nostres pol√≠tics i el mal √ļs dels recursos p√ļblics que significa l'anomenada Operaci√≥ Chenoa.

Si el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma volen donar suport a gent jove perqu√® triomfi en el m√≥n de la m√ļsica, se'ns acudeixen millors inversions que la present. Ajudar m√©s a l'associaci√≥ M√ļsics per la Llengua en pot ser una, per√≤ n'hi ha m√©s, com facilitar locals d'assaig als grups m√©s joves, subvencionar els viatges fora de Mallorca dels grups amateurs...

Per√≤ si el que es vol √©s posar a la disposici√≥ dels ciutadans l√≠nies telef√≤niques d'acc√©s gratu√Įt, tamb√© ens atrevim a fer propostes al respecte amb la seguretat que les l√≠nies que proposam s√≥n m√©s urgents i necess√†ries que el 906 de na Chenoa:

Tel√®fon de drets ling√ľ√≠stics: un tel√®fon a disposici√≥ de tots aquells catalanoparlants que pateixin algun tipus de discriminaci√≥ (se'n produeixen a diari) pel fet de parlar la seva llengua.

Tel√®fon de les dones maltractades: una l√≠nia gratu√Įta perqu√® totes aquelles al¬∑lotes i dones que pateixen maltractaments f√≠sics i psicol√≤gics puguin denunciar-ho i puguin ser ateses com cal.

Tel√®fon dels immigrats: si ens sobren l√≠nies telef√≤niques i pasta per sufragar la despesa de telefonades a tarifes m√©s cares que les internacionals, per qu√® no posar-ne alguna a disposici√≥ de les persones amb pocs recursos, vengudes de pa√Įsos llunyans perqu√® almenys un pic per setmana puguin contactar, ni que sigui breument, amb els seus parents i evitar aix√≠ els abusos de qu√® s√≥n v√≠ctimes a vegades a alguns locutoris privats.

Per√≤ si despr√©s de tot aix√≤ no s'ha acabat amb la febre telefonadora institucional, amb la telefonera, se'ns acudeixen m√©s inversions en l√≠nies telef√≤niques. Ja que els pol√≠tics del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma semblen disposats a pagar-nos (amb els nostres doblers) els vicis telef√≤nics, podrien cercar la manera de dotar tots els centres d'ensenyament, associacions juvenils, biblioteques i centres culturals d'acc√©s r√†pid i gratu√Įt a la xarxa internet. Ara, si del que es tracta √©s d'assegurar la pres√®ncia d'alg√ļ de la nostra terra a Eurovision, jo conec una manera m√©s directa i segura d'anar-hi. I, a m√©s a m√©s, cada any.

Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: